Oproštajni prijem nemačkog ambasadora

Izvor: RTS, 23.Jun.2015, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oproštajni prijem nemačkog ambasadora

Nemački ambsador Hajnc Vilhem zahvalio se večeras, na oproštajnom prijemu u rezidenciji, pred odlazak iz Srbije, na dobroj saradnji za vreme svog službovanja u Beogradu i prijateljstvima koja je stekao.
Prijemu su prisustvovali predsednik Skupštine Srbije Maja Gojković, članovi Vlade Srbije, diplomatskog kora i predstavnici javnog i kulturnog života.

"Kao što verovatno znate, odlazim iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beograda za oko nedelju dana. To je veoma tužno, ali pokušaćemo da budemo veseli večeras. Koristim priliku da se zahvalim svima na dobroj saradnji i prijateljstvu u prethodne tri godine. Verujte mi, nije mi lako što odlazim, ali to je život", rekao je Vilhelm.
Ambasadoru Vilhelmu, prema pisanju medija, ističe mandat i odlazi u penziju, a na njegovo mesto dolazi Aksel Ditman, koji važi za dobrog poznavaoca prilika u Srbiji i njegov dolazak u Beograd očekuje se početkom jula, nekoliko dana pre posete kancelarke Angele Merkel.
Nemački ambasador Hajnc Vilhelm večeras je priredio prijem na kojem su posetioci mogli da uživaju u letnjem koktelu i modnoj reviji diplomiranih studenata Fakulteta primenjenih umetnosti. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnja i prijateljstvo

Izvor: Akter, 23.Jun.2015

Nemački ambsador Hajnc Vilhem zahvalio se večeras, na oproštajnom prijemu u rezidenciji, pred odlazak iz Srbije, na dobroj saradnji za vreme svog službovanja u Beogradu i prijateljstvima koja je stekao..Prijemu su prisustvovali predsednik Skupštine Srbije Maja Gojković, članovi Vlade Srbije, diplomatskog...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.