Oproštajni nastup studenata OT

Izvor: Blic, 01.Sep.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oproštajni nastup studenata OT

Studenti „Operacije trijumf” još jednom će zapevati zajedno - i to u „Sava centru”. Svi studenti koji su izašli sa akademije ovog popularnog šoua 23. oktobra napraviće oproštajni koncert nakon koje će neki nastaviti samostalne karijere, a neki ostati u „Emotionu”. Osim toga, menadžerska kuće „Šoumaster” (deo „Emotiona”) organizovaće brojne koncerte balkanskih, ali i svetskih zvezda, a trenutno najveće planove imaju za Natašu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bekvalac koja je odnedavno postala njihov ekskluzivac.

Studenti „Operacije trijumf” će 23. oktobra poslednji put zapevati kao grupa.

- Teško da ćemo ih ikad više videti zajedno u tolikom broju. Nakon fenomenalnih koncerata u „Sava centru” kada su na početku karijere uspeli da dva puta napune salu, red je da na ovaj način uđu u samostalne karijere. Nadam se da ćemo uspeti da ponovimo atmosferu sa prethodnih koncerata - počinje priču za „Blic” Goran Stamenović, čelni čovek producentske kuće „Emotion”, i objašnjava šta će se dalje dešavati sa studentima.



- Svaki student je potpisao petogodišnje ugovore sa vlasnikom licence i nama kao producentima. Svuda u svetu je to normalno i niko nikome neće toliko uložiti u popularnost i znanje, a da to posle ne naplati. Oni će moći da nađu nekoga ko će im izdati album, ili voditi karijere i taj princip takođe važi u svetu. U poslednjih godinu dana smo dosta ulagali u sve njih i imali su priliku da se nametnu. U međuvremenu smo osnovali izdavačku kuću „Melody Music” i „Showmaster”. Mi ćemo određenim studentima za koje procenimo da nam se ulaganje može isplatiti, ponuditi menadžersko-izdavačke ugovore kao što smo uradili sa Natašom Bekvalac. Pošto je u Srbiji pop muzička scena veoma slaba, „Emotion” je kao producentska kuća poslednjih godinu dana ulagao u studente bez provizije, ali pošto sada imamo specijalizovane firme više neće biti potrebe za time - kaže Stamenković i napominje da „Emotion” trenutno radi analizu uspeha prethodnih godinu dana i odluku o sudbini studenata će doneti nakon oproštajnog koncerta, jer će se tada, navodi on, tačno sagledati dva parametra - profesionalni odnos studenata i odziv publike.



U međuvremenu, u pripremi su spotovi za Anu Bebić, uskoro će početi snimanje spota za pesmu Igora Cukrova „Mjesečar”, „OT bend” će uraditi spot za pesmu sa Karolinom Gočevom, Aleksandar Belov u Makedoniji radi na albumu, dok će se pobedniku Adnanu Babajiću uskoro uraditi album.

- Ako sve bude išlo po planu, Adnanov album će izaći za mesec dana, ali dok ne budemo skroz zadovoljni nećemo ga izdati. Tonči i Brega su krenuli da rade na pesmi i imamo demo verziju, onda smo ih tokom leta zagubili, ali sada ćemo da se organizujemo da završimo pesmu - ističe Stamenković.

Kada su u pitanju koncertne aktivnosti, u okviru kuće „Šoumaster” radi se punom parom.

- Imamo desetak ugovorenih koncerata od sada do početka maja. Pored „Operacije trijumf” organizovaćemo i veliki koncert Nataše Bekvalac, ali rano je otkrivati detalje. Radimo na dovođenju velikih svetskih imena, ali sve radimo oprezno jer je svuda u svetu finansijska kriza - kaže Stamenković i napominje da za Natašu Bekvalac imaju velike planove - od snimanja albuma, spotova do velikih koncerata.



Pored Nataše, „Šoumaster” će potpisati ugovor sa još nekim pevačima.

- Pri kraju su dogovori sa najvećom makedonskom zvezdom Karolinom Gočevom i sa dve devojke koje po nama imaju najbolje vokale i za koje mislim da uz našu podršku mogu dosta da postignu - Katarina Ostojić Kaja i Marijana Zlopaša. Naš cilj je da uz najveće zvezde radimo i sa talentima koji nisu imali dobru podršku. Kada njima pridodamo još nekoliko imena pevača iz bivše Jugoslavije i nekoga iz „Operacije trijumf”, to je optimalan broj ljudi sa kojima možemo da radimo kvalitetno - kaže Stamenković koji bi voleo da „Šoumaster” radi na turnejama Sergeja Ćetkovića, Željka Joksimovića i Zdravka Čolića.

- Želimo da koncerte podignemo na svetski nivo jer su oni to svojim kvalitetom i brojnom publikom zaslužili - zaključuje on.

„OT bend” bez Sajka

U trenutku kada je Nikola Sarić Sajko napustio „OT bend”, svi su se zapitali šta će se dalje dešavati sa Nikolom Paunovićem, Vukašinom Brajićem i Đoletom Gogovom.

- To najviše zavisi od njih. Niko ih nije prisiljavao da rade zajedno i uvideli su da su zajedno mnogo jači. Trenutno rade kao trio i veoma su traženi. Mislim da su jedna od najvećih atrakcija u regionu, svakako tinejdž atrakcija. Od njih će zavisiti šta će dalje biti. Mi želimo da budemo oprezni i da vidimo koliko su spremni da zajedno nastupaju - kaže Stamenković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.