Oprezno sa vodom iz javnih česmi

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprezno sa vodom iz javnih česmi

Niš -- Nadležni upozoravaju da voda sme da se pije samo sa česama koje su priključene na gradski vodovod.

Šef Odeljenja sanitarne higijene Instituta za javno zdravlje Snežana Gligorijević rekla je da je voda na česmama priključenim na gradski vodovod ispravna , ali ne i na pet česama van gradskog sistema na području Niša.

Kovanlučka česma, česma Sveta Petka i crkvena česma u Donjoj Vrežini nemaju ispravnu vodu za piće, a na Jagodinmalskoj i česmi Sveti Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voda je samo za sanitarnu upotrebu, rekla je Gligorijević Tanjugu, predstavljajući kvartalnu analizu vode na ovim javnim česmama iz juna ove godine.

Ovo su česme sa kaptiranim izvorima i sopstvenim napajanjem i van su gradskog vodovoda, a o njim brinu opštine, kazala je ona.

"Kako zbog Nišlija, ali tako i zbog turista, ove česme moraju da budu obeležene sa upozorenjem da voda nije za piće. Opštine to i čine, ali table brzo budu od nasavesnih gradjana uklonjene", navodi Gligorijević.

Zamenik komnadanta Gradskog štaba za vanredne situacije prof. dr Žarko Ranković potvrdjuje da je voda na česmama u Nišu koje su priključene na gradski vodovodni sistem ispravna. Cisterna sa ipijaćom vodom postavljena na jednom od najfrekventnijih mesta u gradu, kod Kliničkog centra , kazao je Ranković navodeći da se pažljivo prati situacija letnjih žega i stanja u gradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.