Izvor: Blic, 08.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprezno i bez predaje

Oprezno i bez predaje

ČAČAK - Iako u nedelju dočekuju aktuelnog prvaka Crvenu zvezdu, igrači i stručni štab čačanskog Borca nadaju se da će prikazati tradicionalno dobru igru u susretima sa Beograđanima, a provejava i nada da će rezultat na kraju utakmice na stadionu kraj Morave biti bar nerešen.

Radovan Ćurčić, trener FK Borac, kaže da će na teren izvesti relativno isti tim kao u prethodna četiri kola. Domaći navijači su dvanaesti igrač, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali prema Ćurčićevim rečima, u utakmicu sa Zvezdom ekipa Borca ulazi sa velikom dozom opreza, jer prema nekom nepisanom pravilu - na domaćem terenu Čačani ostvaruju lošije rezultate nego u gostima.

- Ulazimo u utakmicu realni i sa velikim oprezom. Ali nećemo se lako ni predati. Možda nam je adut to što Zvezda, posle odlaska Žigića, Kovačevića i Jankovića, ovu utakmicu igra sa dosta izmenjenim sastavom. Osim lakše povrede Ivana Đokovića, svi igrači Borca spremno dočekuju utakmicu - rekao je Ćurčić za 'Blic' i dodao da se nada da će ta nepisana pravila najzad početi da se menjaju i da će njegov tim, koji je prvenstvo počeo sa 70 odsto novajlija, obradovati domaće navijače.

Mišljenje trenera Ćurčića dele i igrači Borca. Optimista je i Ivan Đoković, štoper Borca, koji je u dresu čačanskih crveno-belih odigrao šest utakmica protiv Zvezde.

- Na domaćem terenu pružamo bolje partije protiv jačih protivnika. Utakmicu ćemo igrati čvrsto i mislim da će rezultat biti povoljan za nas. Zvezda standardno teško prolazi u Čačku, o čemu govori naš pozitivan skor - tri pobede, dva poraza i jedna nerešena utakmica - kaže Đoković.

U prva četiri kola jesenjeg dela prvenstva čačanski crveno-beli ostvarili su jednu pobedu, i to u gostima, dva poraza, a od 'romantičara' sa Karaburme uspeli su da uzmu jedan bod. Trener Ćurčić kaže da je na rezultatski saldo uticao nezgodan raspored na početku prvenstva, kao i još neuigrana ekipa.

- Ipak, za sada su rezultati zadovoljavajući, ali mislim da možemo mnogo više. Još nismo svesni koliko možemo i gde su nam dometi. Nadam se da ćemo kroz drugi ciklus poboljšati formu i ostvariti bolje rezultate. Naše ambicije su pre svega opstanak u ligi. Bitno je da izbegnemo baraž i zauzmemo deveto mesto na tabeli, a mislim da Borac ima tim za taj rezultat - kaže Ćurčić.

V. Trtović

Pretnja direktorki škole Funkcija ili smrt

'Okanite se mesta direktora ukoliko želite da vam porodica ostane živa!' Slavica Tomić, direktorka niške OŠ 'Ivo Andrić' ostala je skamenjena posle ove poruke s druge strane telefonske žice. Nepoznati čovek koji se najverovatnije lažno predstavio kao 'Neša iz SUP-a' pozvao je u ponedeljak u 14.10 časova na radnom mestu direktorku, koja se kandidovala za novi mandat.

Pretnju smrću Slavica Tomić dobila u jeku procedure za reizbor direktora škole. Nastavničko veće je glasalo u njenu korist - 38:24, u odnosu na protivkandidata Živomira Jovanovića, nastavnika razredne nastave. Sledi telefonska pretnja, i to dan pre preksinoćne odluke školskog odbora - 5:4 za Jovanovića.

Konačan sud daće Ministarstvo prosvete u roku od 30 dana. Za Slavicu Tomić to je predugo.

- Samohrana sam majka i pribojavam se za život svoje tri ćerke. Verovala sam da smo mračne sile ostavili iza nas, ali sam pogrešila. Ne mogu da verujem da mi se preti, iako sam uvek želela da budem servis učenika, kolega i roditelja - kaže direktorka, inače profesorka fizike.

Slavica Tomić nalazi se na mestu direktora od 2001. godine. Kaže da nema neprijatelje i da ne želi 'na silu da bude direktor'.

- Nisam okrenula nijedan telefonski broj tokom procedure izbora direktora da bih lobirala za to mesto. A evo, posle pretnje morala sam onako šokirana da pozovem SUP - uzbuđeno priča Tomićeva.

Ona navodi da ima saznanja da je 'vršen pritisak' na pojedine nastavnike i članove školskog odbora sastavljenog od roditelja, nastavnika i predstavnika lokalne samouprave.

O. Milijić

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.