Oprezna vožnja u planinskim predelima, očekuju se pljuskovi

Izvor: RTS, 23.Jun.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprezna vožnja u planinskim predelima, očekuju se pljuskovi

Prema najavi meteorologa, u nastavku dana nas očekuju pljuskovi sa grmljavinom, te će zbog čestih temperaturnih razlika biti potrebna sporija vožnja na putevima u planinskim predelima, upozorio je Auto-moto savez Srbije.
AMSS navodi da vozačima u planinskim predelima, pored mokrih kolovoza, česti odorni mogu dodatno otežavati bezbezbednu vožnju.
AMSS savetuje vozačima da vožnju prilagode uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na putu, najviše na deonicama gde se izvode radovi.
Republički hidrometeorloški zavod prognozirao je za večeras lokalne pljuskove s grmljavinom na području srednjeg dela Banata, u zapadnim delovima Srbije.
RHMZ je na svom sajtu i za područje Beograda prognozirao pljuskove i grmljavinu.
Do nedelje na području Srbije zadržaće se veoma toplo i sparno vreme, naveo je RHMZ na svom sajtu.
Dodaje se da će sutra i za vikend duvati umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar, odnosno topla košava koji će u subotu na jugu Banata povremeno dostizati udare olujne jačine "što će dodatno pojačati subjektivni osećaj toplote".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.