Oprez zbog moguće poledice

Izvor: RTS, 08.Mar.2010, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez zbog moguće poledice

Zbog niskih temperatura na putevima moguća poledica. Vozačima se poseban oprez savetuje na mostovima, nadvožnjacima, u podvožnjacima i tunelima.

Saobraćaj se u nižim predelima Srbije odvija po uglavnom suvim i mestimično vlažnim kolovozima, a zbog niskih tempretura moguća je pojava poledice, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Poseban oprez savetuje se na mostovima, nadvožnjacima, u podvožnjacima i tunelima. Vidljivost je zbog magle smanjena preko Crnog Vrha >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i na Kopaoniku, dok sumaglice ima na području Kikinde i Kragujevca.

Na putevima u planinskim predelima, kao i na prilazima zimskim turističkim centrima, na kolovozu ima snega, pa je obavezna upotreba zimske opreme, bez koje se ne može ni na regionalnim putevima u višim predelima Raške, Novog Pazara i na Pešteru.

Poseban oprez zbog velikog broja odrona savetuje se na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre, na Boljetinskom Brdu i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj i Jadranskoj magistrali, kroz Sićevačku, Grdeličku, Ovčarsko-kablarsku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-8, deonica Novi Pazar-Sjenica, i M-24, deonica Kucevo-Majdanpek, kod Blagojevog kamena.

Klizišta ima na magistralnim putevima M-5, deonica Sušica-Vardište, kod Mokre Gore, i M-19.1, deonica Volujac-Kadinjača, gde je kolovoz sužen, pa se saobraćaj obavlja jednom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu M-5, deonica Požega-Užice, u Užićima, kod skretanja za Zlakusu, zbog klizišta se saobraćaj obavlja usporeno, jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su od 15 do 30 minuta.

U Beogradu, na mostu "Gazela", u smeru od Beograda ka Novom Beogradu zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila preko 3,5 tone nosivosti. Vozila preko 3,5 tone nosivosti koja iz pravca Niša idu prema Novom Beogradu preusmeravaju se u Bubanj Potoku na obilazni put oko Beograda.

Teretna vozila koja iz Beograda i okoline, kao i iz Banata, idu ka Novom Beogradu, Novom Sadu ili Sremskoj Mitrovici, preusmeravaju se na most preko Save kod Ostružnice, na obilaznicu i AP E-70.

Oprez zbog klizišta

Na autoputu E-75, na deonici od Vrčina do Malog Požarevca u smeru od Beograda ka Nišu je zbog klizišta izmenjen saobraćaj i obavlja se srednjom i krajnjom desnom trakom, u dužini od oko 1.000 metara, jer je brza, krajnja leva traka zatvorena.

Na autoputu E-75 Beograd-Niš, u smeru ka Nišu, ispred mesta Ražanj, zbog klizišta su zatvorene vozna i zaustavna traka u smeru ka Nišu.

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova vozila usmeravaju se na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na magistralnom putu M-22, između Novog Sada i Srbobrana, potpuno je obustavljen saobraćaj preko starog Sentandrejskog nadvožnjaka preko autoputa E-75. Saobraćaj će biti obustavljen do početka jula.

Saobraćaj je usmeren na novi nadvožnjak preko autoputa E-75. Zbog klizišta na magistralnog putu M-21, na obilaznici oko Valjeva, saobraćaj je u prekidu, te se vozila usmeravaju kroz grad.

Zbog radova na mostu preko Tise, na magistralnom putu M-7, deonica Novi Sad-Zrenjanin, saobraćaj je otežan povremeno, od 7 do 16 časova. Radovi će biti završeni do 15. marta.

Zbog oštećenja nadvožnjaka u Pančevu, na Novoseljanskom putu, preko železničke pruge Beograd-Pančevo-Vršac, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima preko sedam tona nosivosti preko nadvožnjaka. Predviđa se da radovi traju do 25. marta.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici Uzići-Požega-Asanovac, duboki kolotrazi iziskuju sporiju vožnju.

Zbog aktiviranog klizišta na delu magistralnog puta M-21, na obilaznici oko Valjeva, saobraćaj je u prekidu pa se vozila usmeravaju kroz Valjevo.

Zbog radova na raskrsnici magistralnog puta M-5 i regionalnog R-102, severna obilaznica oko Kruševca, saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila od raskrsnice u Makrešanu do raskrsnice u Koševima i preusmeren kroz sam grad Kruševac. Planirano je da radovi traju do 18. aprila.

Zbog radova na mostu preko Zapadne Morave na magistralnom putu M-5, deonica Preljina-Kraljevo, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila. Predviđa se da radovi traju do 1. jula.

Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Spiljana, saobraćaj je usporen.

Zbog radova na sanaciji mosta preko Zapadne Morave, na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M-23.1 Kragujevac-Kraljevo, preko Vitanovca, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

Alternativni putni pravac je Kragujevac-Kraljevo preko Knića i Mrčajevaca. Očekuje se da će radovi trajati do polovine godine. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana, saobraćaj je usporen i obavlja se obilaznicom.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, saobraćaj je usporen zbog radova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.