Oprez zbog magle i moguće poledice

Izvor: RTS, 02.Jan.2013, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez zbog magle i moguće poledice

U toku dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, posebno iz pravca turističkih centara. Zbog pojave guste magle i slabe vidljivosti, posebno na teritoriji Vojvodine i grada Beograda, apel vozačima da budu posebno oprezni.

U Srbiji je jutros saobraćaj slabijeg inteziteta, pojačan se očekuje krajem dana, a zbog niskih temepratura moguća je pojava poledice, dok magla dodatno usporava i otežava saobraćaj.

Magla je najgušća na području Vojvodine, u Požeškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Vranjskoj kotlini, na Ibarskoj i Đerdapskoj magistrali, na širem području Beograda, na obrenovačkom, pančevačkom i zrenjaninskom putu, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Na pojedinim deonicama vidljivost je smanjena na svega 100 metara.

Sumaglice ima i na putevima duž rečnih tokova i po kotlinama.

Prema informacija Zimske službe JP Putevi Srbije, vozače u nižim predelima očekuju pretežno suvi do mestimično vlažni kolovozi, a preporučuje se oprezna vožnja.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima, kolovozi su uglavnom suvi i nema snega.

Na putevima drugog prioriteta u planinskim predelima centralne, zapadne i južne Srbije još ima mestimično zaostalog snega na kolovozu.

Slični uslovi vožnje su i na prilazima Kopaoniku, Goču, Tari, Divčibarama, Vlasini i Staroj planini.

I pored redovnih intervencija dežurnih putara zimske službe, zbog jačeg mraza i moguće poledice savetuje se puni oprez u vožnji, posebno preko mostova i na nadvožnjacima.

Vozači su upozoreni na opasnost od odrona kroz klisure i stenske useke.

Na državnim putevima II i III prioriteta kolovozi su pretežno mokri u nižim predelima.

U višim predelima Valjeva, Užica, Novog Pazara, Zaječara, Ivanjice, kao i na putevima ka zimskim turističkim centrima, ima snega na kolovozu do pet centimetara, pa se saobraćaj obavlja usporeno i obavezna je upotreba zimske opreme.

Treba voditi računa i na pojavu tzv. udarnih rupa i drugih oštećenja na kolovozima koja ugrožavaju bezbednost u saobraćaju, pa je neophodno prilagoditi vožnju ovakvim uslovima na putu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.