Oprez u vožnji zbog kiše i sumaglice

Izvor: RTS, 08.Okt.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez u vožnji zbog kiše i sumaglice

Vozačima će biti potreban oprez za volanom, posebno ujutro i pre podne, kada pored kiše, sumaglica, niska oblačnost i magla, dodatno ugrožavaju bezbednu vožnju i smanjuju vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, a oštećenja na kolovozu se ne vide, jer su ispunjena vodom, zbog čega AMSS savetuje vozačima da smanje brzinu, a povećaju odstojanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << između vozila, prenosi Tanjug.
Ovakve vremenske prilike mogu biti uzrok čestih prekida u saobraćaju, učestalih odrona i većeg broja saobraćajnih nezgoda.
Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta, ali je dužina zadržavanja na graničnim prelazima relativna i promenljiva.
Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 93 saobraćajne nezgode u kojima je 36 osoba povređeno, a dva lica su stradala.
Istovremeno, u Beogradu je zabeleženo 39 saobraćajnih nezgoda u kojima je 14 osoba povređeno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMSS savetuje puni oprez u vožnji zbog kiše

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2015

Auto moto savez Srbije (AMS S) savetovao je večeras vozačima potpuni oprez u saobraćaju, jer mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, a oštećenja na kolovozu se ne vide jer su ispunjena vodom..."Zato smanjite brzinu, a povećajte odstojanje između vozila", poručio je AM S S...Ovakve vremenske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jesenji uslovi otežavaju vožnju

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 07:58

Jesenji uslovi vožnje, povremena kiša, niska oblačnost, a ponegde i magla, će danas u pojedinim krajevima Srbije otežavati vožnju, saopštio je AMSS...AMSS podseća vozače, da pored kiše, opalo lišće dodatno povećava klizavost puta, koje je, zahvaljući pojačanom vetru, prisutno prvenstveno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.