Oprez u saobraćaju zbog kiše

Izvor: RTS, 22.Avg.2016, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez u saobraćaju zbog kiše

Jaka kiša, praćena grmljevinom, sigurno će u velikoj meri otežavati saobraćaj u pojedinim krajevima, upozorava Auto-moto savez Srbije i podseća da su meteorolozi najavili nestabilne vremenske prilike i česte pljuskove.
Sporija vožnja biće potrebna na putevima u planinskim predelima, gde vozačima pored mokrih kolovoza česti odorni mogu dodatno otežavati bezbezbednu vožnju, ukazuje AMSS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Početak radne nedelje vozačima donosi umeren intenzitet saobraćaja, posle vikenda koji je obeležio duža zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama.
Kada je reč o najavama i najaktuelnijim izmenama u saobraćaju, AMSS ističe da je sanirano klizište, a saobraćaj u potpunosti normalizovan na putu Perućac- Rasište.
Usled pokretanja klizišta Rošci, na državnom putu II B reda broj 355, na deonici Šiljkovica-Rošci, na snazi je izmena režima saobraćaja. Saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.
Saobraćaj je obustavljen na državnom putu II B reda broj 355, Gojna Gora-Čačak (Ljubić) u mestu Caganje, zbog obrušavanja dela trupa puta.
AMS S navodi, pozivajući se na podatke Uprave granične policije, da nema dužih čekanja od 30 minuta za putnički saobraćaj na graničnim prelazima.
Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je reletivno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo, dodaje AMSS.
Pojačana kontrola brzine
Inače, na putevima Srbije, od danas do kraja meseca, biće sprovedena akcija pojačane kontrole brzine kretanja, najavio je MUP.
Ta akcija počeće danas na svim evropskim putevima i do kraja avgusta će biti sprovedena u 31 državi - u 28 država članica Evropske unije, kao i u SSvajcarskoj, Norveškoj i Srbiji, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope TISPOL.
U okviru akcije i pripadnici saobraćajne policije MUP-a koristiće uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim "presretačima".
Svaki kontrolisani vozač će biti alkotestiran, a saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva.
Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere, dodaje se u saopštenju MUP-a

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saobraćaj otežan zbog nevremena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2016

Jaka kiša, praćena grmljavinom, sigurno će u velikoj meri otežavati saobraćaj u pojedinim krajevima, upozorava Auto-moto savez Srbije (AMSS) i podseća da su meteorolozi najavili za danas nestabilne vremenske prilike i česte pljuskove...Sporija vožnja biće potrebna na putevima u planinskim predelima,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.