Oprez na putu: Zbog kiše mogući odroni

Izvor: Mondo, 05.Mar.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez na putu: Zbog kiše mogući odroni

Po kiši vidljivost je smanjena, duži je zaustavni put vozila, a veća količina vode na putu može sakriti rupe i druge oštećenja.

Foto: MONDO/Marko Tanasković

Prognozirana kiša usporiće vožnju na putevima širom Srbije. Podsećamo da je po kiši vidljivost smanjena, duži je zaustavni put vozila, a veća količina vode koja se zadržava na putu predstavlja još jednu, dodatnu opasnost i to deonicama gde ima udarnih rupa ili drugih oštećenja jer su ispunjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vodom pa ih vozači ne vide.

Ovakvo vreme može aktivirati klizišta kao i odrone, kojih najviše ima pored Ibra između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu. Odroni su česti i na putevima kroz Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, saopštio je AMSS.

Savet je da se na tim deonicima vozi sporije uz maksimalnu koncentraciju za volanom, kako uvek mogli da reagujete na pravi način i bezbedno zaustavili vozilo ili zaobišli prepreku.

Na mnogim državnim putevima sve je više radova, koji takođe utiču na vožnju. Na tim deonicama treba voziti sporije i pažljivije, a mogući su i kratkotrajni zastoji.

U narednih mesec dana izvode se radovi na autoputu od državne granice do petlje Mali Iđoš u smeru od Subotice ka Novom Sadu. Radi će se samo u uslovima dobre vidljivosti, a dok traju saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom.

Na naplatnim rampama, kao ni putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Na teretnim terminalima zadržavanja na izlazu iz Srbije su na graničnom prelazu Batrovci četiri sata, na Kelebiji dva sata, a na Horgošu sat i po, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.