Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2016, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez: Ne podgrijavajte špinat

Ukoliko ste ljubitelj špinata, saznajte koje sve zdravstvene prednosti ovo zeleno povrće ima na vaš organizam.

Ova namirnica sadrži velike količine vitamina i minerala, kao što su folna kiselina, vitamin A, B, C, E, gvožđe, mangan i kalijum.

Špinat  sadrži i lutein i zeaksantin, i zbog svega toga ovo povrće predstavlja savršenog borca protiv raznih bolesti.

Međutim, vodite računa da ovo povrće ne podgrijavate, jer u sebi sadrži nitrate >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji uslijed dejstva mikroorganizama i zagrijevanja prelaze u nitrite i dalje u nitrozamine, koji su veoma štetni i kancerogeni za ljudski organizam.

Stoga špinat uvijek jedite u svježem obliku ili odmah poslije pripreme.

To ne znači da ga ne možete jesti i sutradan, ali ga, ipak, nemojte podgrijavati jer je ukusan i hladan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.