Oprema za audiodeskripciju na sceni Raša Plaović

Izvor: Blic, 16.Mar.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprema za audiodeskripciju na sceni "Raša Plaović"

Narodno pozorište u Beogradu, nakon Velike scene, pustiće u nedelju, 18. marta u rad opremu za audiodeskripciju i u sali scene "Raša Plaović", na dramskoj predstavi "Nesporazum" Albera Kamija u režiji Veljka Mićunovića, saopšteno je iz ovog teatra.

Ova oprema omogućava slepim i slabovidim osobama da uz pomoć simultanog prevoda prate pozorišnu predstavu uz bežične slušalice.

Uređaj, čiji signal emitovanja ne ometa ostale uređaje, funkcioniše na infracrvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dvokanalnom principu. Audio signal kanalom jedan dolazi u davač iz sobe videomontaže od osobe koja koncizno objašnjava dešavanja na bini, dok drugim kanalom prolazi zvuk sa bine koji već postoji u audio režiji.

Na taj način slepa i slabovida lica imaju kompletnu zvučnu informaciju o tome šta se dešava na sceni.

Ove uređaje tokom jedne predstave istovremeno može da koristi deset osoba.

Narodno pozorište u Beogradu, kao prvo u regionu, pustilo je 24. juna prošle godine u rad opremu za audiodeskripciju u sali Velike scene na dramskoj predstavi "Pokondirena tikva" Jovana Sterije Popovića u režiji Jagoša Markovića.

Povezane vesti: Drama "Staklena menažerija" večeras u Narodnom pozorištu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova oprema na sceni Raša Plaović

Izvor: B92, 16.Mar.2012

Narodno pozorište u Beogradu, nakon Velike scene, pustiće u nedelju, 18. marta u rad opremu za audiodeskripciju i u sali scene "Raša Plaović", na dramskoj predstavi "Nesporazum" Albera Kamija u režiji Veljka Mićunovića...Ova oprema omogućava slepim i slabovidim osobama da uz pomoć simultanog...

Nastavak na B92...

Oprema za slepe i slabovide u gledalištu „Raša Plaović“

Izvor: Danas, 17.Mar.2012, 00:13

Oprema koja će slepim i slabovidim osobama omogućiti da prate pozorišne predstave, počeće da se koristi na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u nedelju 18. marta, najavio je juče iz tog pozorišta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.