Opozicija u Belorusiji formira savet za prenos vlasti, u ponedeljak kolektivna odluka

Izvor: B92, 15.Avg.2020, 18:18

Opozicija u Belorusiji formira savet za prenos vlasti, u ponedeljak kolektivna odluka

"Opozicija u Belorusiji počinje da formira koordinacioni savet za prenos vlasti u zemlji."

Ovo je izjavio advokat zajedničkog sedišta bivše predsedničke kandidatkinje Svetlane Tihanovskaje Maksim Znak.

"Počeli smo sa prihvatanjem prijava sa ciljem da u savet uključimo najuglednije ljude iz Belorusije", rekao je on za TASS i dodao da je već primljeno više od 100 takvih prijava.

"Predlozi će biti obrađeni tokom vikenda, a u ponedeljak planiramo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << donesemo kolektivnu odluku", istakao je Znak.

Prema njegovim rečima, savet nema političke ciljeve.

"Mi samo razgovaramo o stvaranju bezbednosnih uslova za prenos vlasti, želimo da istaknemo proces onoga što belorusko društvo želi", rekao je Znak.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Opozicija u Bjelorusiji planira da formira savjet za transfer vlasti

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2020

MINSK - Opozicija u Belorusiji počinje da formira koordinacioni savjet za prenos vlasti u zemlji, izjavio je advokat zajedničkog sjedišta bivše predsjedničke kandidatkinje Svetlane Tihanovskaje Maksim Znak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.