Opozicija tvrdi: Stotine birača obmanuto na glasanju, zbog aplikacije

Izvor: B92, 30.Avg.2020, 17:17

Opozicija tvrdi: Stotine birača obmanuto na glasanju, zbog aplikacije

Podgorica -- Kandidat za poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore Milutin Đukanović saopštio je da stotine birača ne mogu da glasaju.

On je naveo da im je na sajtu biraci.me određeno biračko mesto na kom ih nema u spisku.

Đukanović je na pres konferenciji rekao da predsednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić omogućavaju građanima da glasaju.

“Kad pokrenu aplikaciju za glasanje, tu se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi gdje građanin treba da glasa. Ali kada građanin dođe da glasa na to mjesto njega nema u tom spisku. Pozivamo ih da pod hitno nađu rješenje i da se uozbilje. MUP pokazuje nekorektnost, jer je vlasnik biračkog spiska i podataka koji se koriste u aplikaciji birači.me”, kazao je Đukanović.

Kandidat za poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore naglasio je i da je na biračkom mestu Motički gaj na Žabljaku ažurirano 14 birača, a da ti ljudi nikad nisu živeli na Žabljaku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.