Opozicija poručuje da je jedinstvena

Izvor: RTS, 22.Feb.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija poručuje da je jedinstvena

Lideri Srpske napredne stranke i Nove Srbije i potpredsednik Demokratske stranke Srbije poručili da su jedinstveni u zahtevu za raspisivanjem novih izbora. Do sada sakupljeno skoro milion potpisa, rekao Tomislav Nikolić.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović poručili sa skupa u centru Beograda da su jedinstveni u zahtevu za raspisivanjem novih izbora.

Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na skupu istakao da su stranke složne u u nameri da se raspišu novi izbori, ocenjujući da će sutra na "toj liniji" biti i druge stranke u Srbiji. Nikolić je naglasio da je do sada sakupljeno skoro milion potpisa.

"Okupili smo se danas protiv kriminala, korupcije, bede i beznađa. Okupili smo se na mestu gde su napali Velimira Ilića da kažemo da u Srbiji više niko nikoga ne sme da udari i ponižava", istakao je Nikolić.

Prema rečima lidera naprednjaka, vlada nema čime da se pohvali i nema rešenje za nagomilane probleme u državi.

"Srbija je zemlja koja bi trebalo prvo sebe iznutra da učvrsti da bi mogla da govori o članstvu u EU, o saradnji sa Rusijom i celim svetom. Srbija je zemlja u kojoj bi na vlasti trebalo da bude onaj koji je po volji naroda, a ova vlada to više nije", rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka je dodao da će SNS i narodnjaci nastaviti akciju prikupljanja potpisa sve dok njihov broj ne bude toliko veliki da "zapanji" vlast.

Nikolić je istakao da je borba tri stranke potpuno demokratska i da mora da urodi plodom i dodao da "posle pobede te opcije" u njoj neće biti mesta za svađe, podele i sujete.

"Sve to moramo da ostvarimo pred vratima i u prostorije u kojima se odlučuje o sudbini naroda uđemo čisti i mirni. Ubeđen sam u to da naše tri stranke čvrsto i jako nastupaju i idu ovim putem", istakao je Nikolić.

Na pitanje da li će biti predizbornih koalicija, Ilić je rekao da će se o tome razgovarati i da će videti šta je najbolji interes, ali da je najbitnije da se sada narod ujedini u zahtevu za raspisivanjem izbora.

Nenad Popović je, na pitanje zašto skupu nije prisustvovao lider DSS-a Vojislav Koštunica, rekao da ga je on kao potpredsednika stranke odredio da prisustvuje skupu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.