Opozicija opet protestovala u Beogradu

Izvor: Mondo, 01.Jun.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija opet protestovala u Beogradu

Protest opozicije "Jedan od pet miliona" održan je danas u Beogradu. Okupljeni šetali do zgrade RTS-a.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Protest je počeo obraćanjem funkcionera Dveri Jugoslava Kiprijanovića i glumca Branislava Lečića.

Posle govora, učesnici protesta su se uputili u protestnu šetnju. Oni su išli do zgrade Radio televizije Srbije (RTS), gde je održan još jedan "Dnevnik slobodne Srbije".

Protestna kolona se kretala od Terazija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << preko ulica Kralja Milana, Resavske, zatim Bulevarom kralja Aleksandra preko Takovske do RTS-a.

Na čelu kolone okupljeni su nosili transparent "Stop krvavim košuljama".

Glumac Branislav Lečić rekao je na početku protesta da je Terazijska česma gde se učesnici protesta "Jedan od pet miliona" okupljaju, "sveto mesto, Narodna skupština i glas slobode".

Lečić je rekao da je akcija ROSU na Severu Kosova koordnirana i pozvao građane da "ne budu instrument politika koje guraju u rat".

Po njegovim rečima, na Balkanu mora da dođe do "pomeranja" i to mora da zaživi u celom regionu.

Protest je počeo, kao i svake prethodne subote, u 18 sati, a završen je ispred zgrade RTS-a pozivom na novo okupljanje u centru Beograda, sledeće subote kada će se obeležiti šest meseci od početka protesta "Jedan od pet miliona".

Novo okupljanje demonstranata biće u subotu, 8. juna, kod Terazijske česme.

Prvi protest pod nazivom " Stop krvavim košuljama" održan je 30. novembra prošle godine u Kruševcu zbog prebijanja opozicionih lidera Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.