Izvor: B92, 29.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija o mitingu

Predstavnici opozicionih stranaka iz Srbije u sredu ce odrzati cetvrti sastanak na kojem bi, prema najavama, trebalo da budu razmatrani konkretni koraci i nacini pritiska na vlast u cilju raspisivanja demokratskih, vanrednih izbora. Prema recima kopredsednika koalicije DAN, koja ce ovoga puta biti domacin skupa, Nebojse Covica na dnevnom redu ce biti politicka platforma i program aktivnosti udruzene demokratske opozicije. Upitan da li ce biti reci o devetomartovskim demonstracijama, Covic >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na konferenciji za novinare istakao, da ce datum odrzavanja mitinga biti poznat tek nakon sutrasnjeg sastanka opozicije. "10. janura postigli smo dogovor da se na zajednickom mitingu okupimo u martu, ali namerno nismo precizirali datum" podsetio je Covic istakavsi da nije pametno, unapred govoriti o 9. martu kao mogucem datumu protesta opozicije i dodao da dizanje buke i navaljivanje da se objavi datum mitinga, predstavlja stetu i dezinformise gradjane."Miting ce biti onda kada se budemo dogovorili", zakljucio je Covic.

Srpski pokret obnove smatra da treba odrzati miting opozicije u martu, kao sto je dogovoreno na prvom sastanku demokratske opozicije, 10. januara, izjavio je na konferenciji za novinare portparol SPO-a, Ivan Kovacevic.

"Savez za promene ocekuje od sledeceg sastanka opozicije pocetak prakticnog delovanja i akciju", rekao je jedan od lidera SZP, Vladan Batic, na konferenciji za novinare, i dodao da jedan miting, i to 9. marta, znaci samo evociranje uspomena: "Treba napraviti pravi scenario protesta: kad pocinju, koliko traju, ko u njima ucestvuje, koji su zahtevi, koji gradovi, koja dinamika, ciljevi. Samo kontinuiranim dugotrajnim pritiskom moze se rezim naterati da raspise izbore", izjavio je Batic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.