Izvor: B92, 12.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija na mitingu podrske ugasenim medijima u Cupriji

U Cupriji je u subotu odrzan miitng, na kome su lideri opozicije, pred oko 2.500 gradjana dali Saveznom ministarstvu za telekomunikacije rok od sedam dana za vracanje opreme, i zapretili, u suprotnom, "mitinzima u Beogradu i drugim gradovima". Koordinator Saveza za promene, Vladan Batic, rekao je agenciji Beta da je takva odluka doneta na zahtev organizatora mitinga. Clan predsednistva Srpskog pokreta obnove Gvozden Rosic rekao je da su "zakljucke sa skupa doneli ljudi iz zatvorenih medija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a opozicija ih je samo podrzala". Vladan Batic je rekao i da, nakon gasenja RTV Pozega "cela opozicija mora biti u stalnom zasedanju, mora se formirati krizni stab". "Ovo je, sto se opozicije tice proglasavanje vanrednog stanja, mora se opozicija organizovati za vanredne prilike, jer je namera rezima da pogase medije, falsifikuju biracke spsikove i zabrane javna okupljanja zbog manevara NATO na Kosovu, te da represijom i izbornom kradjom zavrse posao", kazao je koordinator SZP.

Portparol SPO-a Ivan Kovacevic ocenio je da je oduzimanje opreme radiju i televiziji Pozega izvedeno mimo zakona. Kovacevic izrazava nadu da ce gradjani Pozege uspeti u borbi da sebi obezbede objektivne i istinite informacije kakve su dobijali putem svoje RTV". Portparol SPO je rekao da se ta stranka "solidarise" sa novim mitingom, koji je zakazan za nedelju u 18 sati u centru Pozege.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.