Izvor: B92, 02.Sep.2010, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija: Smena šefa diplomatije

Beograd -- Opozicija u Srbiji ocenjuje da ako srpska rezolucija o Kosovu ne prođe u UN, šef diplomatije Vuk Jeremić treba da bude smenjen.

Opozicija je u tome složna ali i posvađana oko pitanja kome treba da pripadne glavna uloga u skupljanju potpisa za smenu, pišu Večernje Novosti.

Zato će najave liberala pa naprednjaka da će se pred skupštinom naći zahtev za rušenje Jeremića biti "pucanj u prazno", zbog toga što je za pokretanje inicijative je potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 60 potpisa poslanika, piše list.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić kaže za Novosti da inicijativu može voditi SNS kao vodeća partija, a ne neke minorne stranke.

"Mislim da možemo da skupimo potpise, ali sačekajmo ishod u UN. Nadam se da to neće biti potrebno, jer ne bi valjda vlast lagala da će rezolucija proći", rekao je on, ali nije želeo da govori o tome na čiju podršku računa.

Sigurno je da će se 21 poslaniku SNS pridružiti devet iz NS, a Velimir Iliće je za Novosti rekao: "Hoćemo smenu vlade, ali, neka počne sa jednim ministrom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.