Opljačkani Srbi povratnici, ukradena dva jata kokošaka

Izvor: B92, 11.Dec.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opljačkani Srbi povratnici, ukradena dva jata kokošaka

Drenovac -- Domaćinstva Danila i Bobana Stepića, Srba povratnika u selo Drenovac kod Kline, prošle noći pokrali su nepoznati počinioci, kažu meštani.

Prema rečima Nenada Stašića, Danilu Stepiću lopovi su pokidali žicu na kokošinjcu i odneli celo jato od 13 kokošaka, odnosno svu perad koju je imao, a njegovom rođaku i komšiji Bobanu Stepiću lopovi su srušili pet metara žičane ograde i stubove, i ukrali građevniska kolica.

Stašić je ocenio da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovom metohijskom kraju izgleda došlo do organizovane krađe kokošaka, jer je prošle noći i Kati Petanić - Grujić, koja ima 75 godina i jedina je Srpkinja u susednom selu Donji Petrič, ukradeno jato kokošaka.

Prema rečima žitelja sela policija je obavila uviđaj i uzela izjave od domaćina, koji tvrde da ništa nisu čuli i očekuju isplatu štete.

Stašić je za agenciju Beta rekao da su ranije policijske patrole češće obilazile sela u ovoj opštini, a da povratnici tvrde da su u poslednja dva meseca te patrole proređene.

On je dodao da povratnike posle incidentnih situacija ne obilaze ni civilni predstavnici kosovskih i srpskih institucija koje funkcionišu u ovoj opštini.

Prema rečima predstavnika sela u Drenovcu je Vlada Kosova sa donatorima obnovila 21 kuću za Srbe povratnike.

Pre sukoba u ovom selu živelo je 540 Srba, a danas u 12 kuća živi 25 Srba povratnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.