Opljačkana kapela u Deligradskoj!

Izvor: Mondo, 17.Jan.2018, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opljačkana kapela u Deligradskoj!

Kapela u Deligradskoj u Beogradu danas u žiži javnosti - prvo je tu bio protest, a sada stiže i vest o pljački...

Foto: MONDO, Danijela Pašić ilustracija

Policija traga za sada za nepoznatim lopovima koji su tokom noći ponedeljak na utorak obili gradsku kapelu u Deligradskoj ulici, a potom i sef iz kojeg su ukrali oko 800.000 dinara, javljaju beogradski mediji.

Pljačku su prvi primetili radnici pogrebnog preduzeća nakon što su juče oko sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sati ujutro otorili sef i videli da nedostaje novac. Oni su odmah alarmirali policiju koja je tokom uviđaja skidala otiske sa sefa, kao i s ulaznih vrata.

Nakon što su preskočili zaštitnu ogradu, lopovi su provalili u kancelarije kapele u kojoj se prodaje pogrebna oprema, piše "Alo". Nakon toga su izvršili premetačinu kancelarije. U njoj su pronašli ključeve iz sefa, koji su zatim otključali i uzeli novac, a zatim pobegli.

Tokom policijskog uviđaja uzeti su snimci sigurnosnih kamera, kao i izjave zaposlenih da bi se utvrdilo ko od njih je znao da se u kasi nalazi pomenuta količina novca, ali i ključ od sefa. Pored policije istragu sprovodi i opljačkano preduzeće.

Pogrebnici odblokirali kapelu u Beogradu

Iz JKP „Pogrebne usluge“ potvrdili su da je kapela opljačkana. "Sprovodi se detaljna istraga i analiza ovog događaja. U sefu se nalazilo nešto manje od 800.000 dinara", rekli su iz ovog preduzeća.

"Tokom uviđaja uzete su izjave i otisci da bi se utvrdilo ko je opljačkao kancelariju koja se nalazi bukvalno iznad mrtvačnice. Za sada samo postoji sumnja da je neko ko je imao uvid u navike zaposlenih, a i znao da se celodnevni pazar odlaže u sef tokom noći, tipovao ili učestvovao u pljački.

Istraga koja je toku opravdava tu sumnju kao jedan od pravaca u potrazi za osumnjičenima. Postoji i mogućnost da su lopovi već nekoliko puta dolazili u kancelarije pod izgovorom oko kupovine pogrebne opreme, a zapravo su samo osmatrali teren. Sumnje koje postoje potvrdiće ili demantovati dalja istraga, odnosno kada se dođe do osumnjičenih za provalu i krađu", rekao je izvor "Alo".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.