Opet preko 4.500

Izvor: B92, 12.Mar.2021, 16:02

Opet preko 4.500

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je zabeleženo 4.668 novih slučajeva koronavirusa, od 16.831 testiranog.

Preminulo je 26 osoba.

Na respiratorima je 208 pacijenata. Na lečenju u bolnicama je 4408 obolelih od ove bolesti.

Podsetimo, na sednici Kriznog štaba, koja je danas održana, doneta odluka da se sve, osim prehrane, apoteka i pumpi, zatvara u ponoć.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio da je epidemiološka situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nepovoljna i da medicinski deo štaba očekuje da će broj novozaraženih rasti. Zatvara se sve, osim prehrane, apoteka i pumpi. Srednje škole ostaju na onlajn nastavi, a od ponedeljka su na onlajn i stariji osnovci.

Sve mere stupaju na snagu u ponoć, rekao je Gojković i dodao da će detaljnije mere, koje se odnose na sve što bi trebalo da se primenjuju od ponedeljka, dodatno i detaljno biti saopštene u nedelju.

Po broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi, a kada je reč o broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je na šestom mestu, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i SAD.

Kada je reč o broju vakcinacija na milion stanovnika Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.