Opet panika u Bugarskoj zbog ruskog Pancira u Srbiji

Izvor: B92, 19.Feb.2020, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet panika u Bugarskoj zbog ruskog "Pancira" u Srbiji

Bugarski Atlantski savet izrazio je zabrinutost zbog raketnog sistema „Pancir S1“ koji će do kraja nedelje Rusija isporučiti Srbiji.

Ova organizacija izrazila je zabrinutost zato što će se isporuka prvog od šest protivvazdušnih raketnih sistema ponovo odvijati preko vazdušnog prostora Bugarske.

„Da li će avion leteti preko vazdušnog prostora Bugarske? Da li je izdato odobrenje za to? Ako jeste, na osnovu čega? U skladu sa procedurom, Ministarstvo spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova mora da uskladi svoju odluku sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom saobraćaja. Šta su ta ministarstva odgovorila?“, navodi se u saopštenju Atlantskog saveta na Fejsbuku.

Organizacija je ponovo pozvala da se ne pravi strateška greška sa prolaskom ruskog oružja u Srbiju, prenosi Sputnjik.

"Da li je naučena lekcija nakon strateške greške kada su 2019. ruski protivvazdušni sistemi S-400 propušteni u Srbiju?“, zapitala se organizacija.

Podsećanja radi, prošle jeseni Atlantski savet više puta je izražavao zabrinutost zbog toga što je Srbija koristila ruski S-400 na vojnim vežbama „Slovenski štit“.

Predstavnici organizacije smatraju da se Bugarska na taj način našla u zoni dejstva ovih sistema.

Savet je takođe predlagao premijeru Bojku Borisovu da sa američkim predsednikom Donaldom Trampom razgovara o mogućnosti razmeštanja sistema „Patriot“ u Bugarskoj u okviru jačanja prisustva NATO-a na jugoistoku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Panika u Bugarskoj zbog ruskog "Pancira" u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Feb.2020

Bugarski Atlantski savjet izrazio je zabrinutost zbog raketnog sistema „Pancir S1“ kojiće do kraja nedjelje Rusija isporučiti Srbiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.