Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2017, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet burno u Skupštini, sve zbog 24 sata i jednog minuta

U Skupštini Srbije ponovo buran početak sednice, na kojoj se raspravljalo o nekoliko infrastrukturnih ugovora. Opozicija se buni što je sednica zakazana 24 sata i jedan minut pre početka, pa nisu mogli da predaju dopune dnevnog reda i da se pripreme za raspravu.

Izvor: N1

 Ipak, samo je jedna opoziciona poslanička grupa, Dosta je bilo, odlučila da zbog toga sednicu bojkotuje.

"Ovu sednicu sazvala sam isključivo zato što me je zamolila i predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vlade i ministarka Zorana Mihajlović, jer nerazmatranjem ovih tačaka dnevnog reda nastupila bi posledica po našu državu", rekla je predsednica Skupštine Maja Gojković.

Zakazivanjem sednice 24 sata i jedan minut pre njenog početka nastupila je posledica po opoziciju - nisu stigli da predaju svoje predloge za dopunu dnevnog reda, jer je sednica zakazana minut pre isteka roka.

"Poslanici opozicije i poslanici DS imaju preko 100 zakonskih predloga, što je naše pravo. Predsednica parlamenta nam je to pravo oduzela", smatra poslanik DS Radoslav Milojčić.

Zato poslanici Pokreta Dosta je bilo bojkotuju ovu sednicu Skupštine.

"Ovo nije prvi put da Maja Gojković koristi ovakve nezrele smicalice kojima vređa dostojanstvo Skupštine. Mi smo kao poslanička grupa Dosta je bilo uputili poziv i ostalim poslanicima opozicije, da zbog načina sazivanja ove sednice istu bojkotuju", kaže poslanik DJB Vladimir Đurić.

Bojkotu se, međutim, niko nije priključio.

"Nažalost mi ni dan danas nemamo zajednički stav opozicionih stranaka da svi zajedno napustimo sednicu i da ne dozvolimo da nas na ovakav način ponižavaju", rekao je Ivan Kostić iz Dveri.

"Tako da smo onda odlučili da danas učestvujemo u ovoj farsi od sednica Narodne skupštine", rekao je poslanik SDS Marko Đurišić.

Učestvuje opozicija i u raspravi o infrastrukturnim ugovorima, mada priznaju da im 24 sata od kako je sednica zakazana nisu bila dovoljna da se raspravu potpuno pripreme.

"Nisam stigla da pročitam sve sporazume. Srećom imamo resorne odbore u stranci koji nam pomažu", navela je poslanica DS Aleksandra Jerkov.

"Ja sam stigao da se pripremim, ako me pitate da li sam stigao dovoljno - nisam", poručio je Marko Đurišić.

Vlast se izgleda za sednice priprema brže.

N1: Jeste li stigli da pročitate sve sporazume?

"Veliki deo jesam,a određeni deo čitam i sada. Imamo optužbe da sam ja omiljeni Vučićev poslanik, da li jesam ili nisam to morate pitati Vučića, ali ja mislim da sam vredniji poslanik", rekao je Marijan Rističević, NSS.

"Nisu ova četri zakonska predloga, četiri zajma nešto što je od juče u skupštinskoj proceduri. Oni su već nekoliko meseci tako da je postojala mogućnost da se adekvantno i na vreme pripremite", rekao je poslanik SPS Đorđe Milićević.

Za opoziciju to je još jedan argument da je postojala mogućnost da se sednica zakaže ranije, a ne 24 sata i jedan minut pre njenog početka.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Hitna sednica zbog mogućih posledica po državu

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2017

U Skupštini Srbije ponovo buran početak sednice, na kojoj se raspravljalo o nekoliko infrastrukturnih ugovora. Opozicija se buni što je sednica zakazana 24 sata i jedan minut pre početka, pa nisu mogli da predaju dopune dnevnog reda i da se pripreme za raspravu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.