Opet blizu 3.000

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 15:06

Opet blizu 3.000

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je zabeleženo 2.965 novih slučajeva koronavirusa, od testirana 15.562 uzorka.

Preminule su 32 osobe.

Broj obilelih na bolničkom lečenju je 6.512, od čega je 219 na respiratoru.

Od početka pandemije, u Srbiji su registrovana 667.937 slučajeva koronavirusa, a od posledica infekcije preminulo je 6.058 osoba.

Procenat smrtnosti je 0,91 odsto.

Testirano je ukupno 3.711.555 ljudi.

Uoči sutrašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sednice Kriznog štaba, epidemiolog i član tog tela Predrag Kon za Prvu TV rekao je da je epidemiološka situacija bolja, ali i dalje nepovoljna.

Kako smatra, sutra na sednici neće biti odluke o dodatnom ublažavanju mera. iako za predstojeće praznike neće biti ni zatezanja mera, već će tražiti samo strogo pridržavanje postojećih.

Lončar je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom zdravlja Severne Makedonije Venkom Filipčetom, kazao da bi to moglo da se desi ukoliko se budu poštovale sve zaštitne mere i ako vakcinacija bude išla tempom kojim ide do sada.

Podsetimo, objavljeni su preliminarni rezultati istraživanja u Srbiji.

Prema tim prvim rezultatima istraživanja, koje još uvek traje, rizik da revakcinisani tri nedelje posle primljene doze završe u bolnici zbog kovida manji je za 50 puta nego kod onih koji nisu vakcinisani.

Mogućnost dobijanja pneumonije je do 15 puta manja kod vakcinisanih u odnosu na one koji su se razboleli, a nisu dobili nijednu vakcinu. U bolnicu nije primljen nijedan pacijent koji je primio vakcinu Fajzera ili Astrazeneke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.