Operacija devojčice u toku, sedmoro dece  Operacija završena, devojčica van životne opasnostipovredjeno

Izvor: Press, 31.Mar.2013, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operacija devojčice u toku, sedmoro dece Operacija završena, devojčica van životne opasnostipovredjeno

Operacija je trajala dva sata i, prema njegovim rečima, lekari su stvorili uslove da se krvarenje dalje ne širi na mozgu.       
"Suviše je rano davati prognoze o posledicama i motoričkom deficitu, ali računamo da smo blagovremenom operacijom preveli dete u zonu stablnosti i računamo da je ono van životne opasnosti", rekao je Stefanović novinarima.
"Devojčica je primljena u svesnom stanju, ali je bila pospana u usporena", rekla je Novak novinarima i navela da će prognoza >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << o zdravstvenom stanju devojčice moći da se zna 24 sata nakon operacije.    
Pomoćnik direktora Dečje klinika za hirurgiju u Nišu Dragoljub Živanović je rekao da je na tu kliniku primljeno sedmoro mališana, koji su, takodje, povredjeni u izletištu Borići u Sokobanji, a koji imaju lakše telesne povrede.    
Povredjena deca su učenici prvog razreda Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca.    
"Njihova dijagnostika i zbrinjavanje je u toku i ostaće na posmatranju do daljnjeg", rekao je Živanović.    
Povredjene mališane u bolnici obišao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je rekao da će zatražiti odgovornost svih, počev od načelnika školske uprave, direkotra škole i učitelja jer se, kako je naglasio, ovakve  stvari ne smeju dešavati.    
"Zamolio sam roditelje, kada se vratimo u Kruševac, da napravimo zajednički sastanak", rekao je Gašić, dodajući da je grad u ovom trenutku spreman da pošalje autobus iz Kruševca da preostalu decu vrati iz Sokobanje.    
On je istakao da će dalje korake koji će biti preduzeti, saopštiti Ministarstvo prosvete. Gašić je, nakon obilaska dece, rekao da su mališani u dobrom stanju i da su roditelji sa njima.    
"Ako je došlo do povreda dece neko mora da odgovara, ali ko videćemo narednih dana", rekao je načelnik školske uprave u Kruševcu Milan Djokić, dodajući da "sada možemo samo da poželimo ozdravljenje deci".    
Na pitanje da li je u redu da roditelji o povredama saznaju iz medija, Djokić je rekao da je naravno o čitavom slučaju neko trebalo da obavesti roditelje, najpre učiteljice školsku upravu, a oni dalje.
    Gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji je takodje došao da obiće povredjene učenike, rekao je da će grad obezbediti smeštaj za roditelje koji će noćas biti uz svoju decu.
Podsetimo, devetoro učenika prvog razreda Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca, povređeno je danas na izletištu Borići u Sokobanji. Do povrede je došlo kada se na pola polomio ringišpil na kome su se nalazila deca.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.