Opera vam je dosadna? Pogledajte kako izgleda seksi verzija Rigoleta

Izvor: Blic, 30.Jun.2013, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opera vam je dosadna? Pogledajte kako izgleda seksi verzija "Rigoleta"

Verdijeva opera "Rigoleto" u režiji kanadskog reditelja francuskog porekla Roberta Karsena biće izvedena u julu u okviru francuskog festivala Eks-an Provans. Ono po čemu se ova postavka razlikuje od tradicionalnih na koje je publika navikla su smela rediteljska rešenja koja uključuju čak i - igračice u toplesu. Proba Karsenovog "Rigoleta" pred astup u Provansi

U melodrami u tri čina koju je na scenu postavio Karsen ulogu Rigoleta igra Žorž Ganjidže, Đilda je Irina Lungu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a grof od Mantove je Arturo Šason Kruz. U okvirima kabaretske burleske u čijem maniru je opera postavljena, dominiraju smele scene sa golišavim glumicama zbog kojih će mnogi pobornici klasične opere verovatno progutati knedlu.

Karsen je čuven po postavci Verdijeve Šekspirske trilogije

U koprodukciji opere koju je kanadski reditelj obradio u modernom i nesvakidašnjem stilu učestvuju Nacionalna opera u Renu, Briselska opera, moskovski Boljšoj teatar i Veliki ženevski teatar.

Od svog nastanka ova opera je na scenu postavljena nekoliko desetina puta

Publika će u delu raskošne operske ekipe moći da učestvuje na ovom provansalkom festivalu od 4. do 26. jula, a pozitivne kritike koje je prate od premijere 2011. učinile su da većina karata već sad bude rasprodata.

Publika će Karsonovog Rigoleta na festivalu moći da vidi u devet termina

- On nije samo rođen za Rigoleta. On jeste Rigoleto - izjavio je jednom prilikom čuveni Hose Kareras povodom Ganjidžeovog izvođenja, koje se smatra ulogom njegove karijere.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Opera vam je dosadna? Pogledajte kako izgleda seksi verzija “Rigoleta”

Izvor: Poznati.info, 30.Jun.2013

Verdijeva opera “Rigoleto” u režiji kanadskog reditelja francuskog porekla Roberta Karsena biće izvedena u julu u okviru francuskog festivala Eks-an Provans. Ono po čemu se ova postavka razlikuje od tradicionalnih na koje je publika navikla su smela rediteljska rešenja koja uključuju čak i...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.