Izvor: B92, 13.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasnost od polarizacije

Podgorica -- Svetozar Marović ocenjuje da zahtev da se suđenje "vukovarskoj trojci" prepusti Hrvatskoj ili SCG otvara opasnost polarizacije Balkana.

Predsednik Srbije i Crne Gore rekao je za podgoričke "Vijesti" da je neophodna veća kooperativnost Haškog tribunala sa vladama država regiona, kako se ne bi otvarali novi problemi, poput jačanja nacionalizma na Balkanu svaki put kad neko ode u Hag.

"Kad kažem nove probleme, vjerujem da bi svaki odlazak nekog generala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Hrvatske da mu se sudi u Beogradu, ili generala iz Beograda da mu se sudi u Zagrebu, samo dodatno pojačali nacionalizam na prostoru zapadnog Balkana kome, vjerujem, niko ozbiljan i odgovoran ne teži, niti ga želi", precizirao je Marović.

Marović je, takođe, ukazao da bi bilo dobro da domaće pravosuđe bude spremno za sudđenja optuženima za ratne zločine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.