Opasno nam prete eksplozije na Suncu

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2014, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasno nam prete eksplozije na Suncu

NASA je objavila alarmantne fotografije i snimke koji prikazuju čak tri solarne buktinje koje su se dogodile u samo dva dana, na površini Sunca za koje se veruje da zbog svoje snage mogu da oštete radijske veze, ali i još puno toga. Britanski mediji javljaju da su Nasini promatrači snimili čak tri eksplozije koje su ih ozbiljno zabrinule.

Povećana radijacija Sunca može drastično da utiče na život na Zemlji

 

Naime, prema rečima stručnjaka, ovakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << eksplozije dovode do ispuštanja ogromnih količina X zraka, koji zbog svoje velike radijacije mogu da nanesu ozbiljnu štetu čovečanstvu.

 

Iako uveravaju da se takve eksplozije tj. količina radijacije takvih razmera ne mogu probiti kroz Zemljinu atmosferu, stručnjaci upozoravaju na njihovu mogućnost uticaja na samu atmosferu.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dramatične slike iz svemira: Šta je to sa Suncem?

Izvor: Mondo, 12.Jun.2014

NASA objavila dramatične fotografije koje prikazuju čak tri solarne eksplozije koje su se dogodile za samo dva dana,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.