Izvor: B92, 14.Jul.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasne materije u krugu EI Niš

Beograd -- U krugu fabrike Elektronske industrije Niš su veće količine lako zapaljivih opasnih hemikalija, ali i radioaktivnih gromobrana, pišu "Večernje novosti".

Rukovodstvo preduzeća spremno je da očisti dvorište, ali im za to nedostaju sredstva, koja traže od države ili donatora. Iz Ministarstva životne sredine poručuju da znaju za ovaj problem, ali da ne postoji mogućnost da sada reaguju zbog "nedefinisanih imovinsko-pravnih odnosa na spornoj lokaciji", jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u krugu fabrike i više privatnih firmi.

Ministarstvo i Agencija za privatizaciju Elektronskoj industriji Niš nisu odobrili dodatne subvencije za uklanjanje opasnih materija i gromobrana.

U EI Niš kažu da su u objektima i magacinima lako zapaljive i opasne materije, kao što su hlorovodonik, helijum, silicijum, tetrahlorid, amonijak, silan, smeša silan-azota, vodonik TNG i druge.

U fabričkom dvorištu je i devet radioaktivnih gromobrana. Institut "Vinča" ponudio je da ukloni gromobrane, pod uslovom da se oko tri miliona dinara plati unapred, ali EI nema taj novac.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Opasne materije u krugu EI Niš

Izvor: MySerbia.net, 14.Jul.2009

U krugu fabrike Elektronske industrije Niš nalaze se veće količine lako zapaljivih opasnih hemikalija, ali i radioaktivnih gromobrana. Rukovodstvo preduzeća spremno je da očisti dvorište, ali im za to nedostaju sredstva, koja traže od države ili donatora. Iz Ministarstva životne sredine poručuju...

Nastavak na MySerbia.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.