Opasna klizišta u Obrenovcu, građani odbijaju da napuste domove

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasna klizišta u Obrenovcu, građani odbijaju da napuste domove

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je danas da je situacija sa klizištima koja su se aktivirala u opštini Obrenovac jako ozbiljna i da je izdata mera napuštanja objekata u Maloj Moštanici.

"Tu moraju da se urade tri stvari - pošumljavanje, kopanje kanala u dužini od 700 metara i probijanje šipova koji bi išli na sedam metara dubine", objasnio je Čučković za RTS.

On je istakao i da meštani iz 11 kuća ne žele da se isele.

"Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << to razumem, ali moj apel je bio da se bar deca sklone dok se to ne završi. Angažovaćemo mašine, mi ćemo raditi pošumljavanje, a Grad Beograd će postavljati šipove", dodao je Čučković.

On je objasnio i da je ceo potez ka Umci trusno područje.

"Obe strane brda su trusne, ali naše je da seizmološkim uređajima pratimo situaciju i da reagujemo", rekao je Čučković. On je podsetio da je posle majskih poplava više hiljada ljudi servisirano i da im je država pomogla da obnove svoje domove.

"Danas nema neke razlike između Obrenovca ili bilo koje druge opštine u Srbiji", zaključio je Čučković.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čučković: Ozbiljna situacija sa klizištima u Obrenovcu

Izvor: Blic, 15.Mar.2015

Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, rekao je danas da je situacija sa klizištima koja su se aktivirala u opštini Obrenovac jako ozbiljna i da je izdata mera napuštanja objekata u Maloj Moštanici...- Tu moraju da se urade tri stvari - pošumljavanje, kopanje kanala u dužžini od...

Nastavak na Blic...

Čučković: Klizišta u Obrenovcu predstavljaju ozbijlnu opasnost

Izvor: NaDlanu.com, 15.Mar.2015

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je danas da je situacija sa klizištima koja su se aktivirala u opštini Obrenovac jako ozbiljna i da je izdata mera naputanja objekata u Maloj Moštanici..Predsednik opšne Obrenovac Miroslav Čučković rekao je danas da je situacija sa klizištima...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.