Opala cena droge, svetske vlade nemoćne

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2013, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opala cena droge, svetske vlade nemoćne

Međunarodna zajednica nije uspela da smanji ponudu heroina, kokaina i kanabisa, pošto je cena ovih droga značajno spuštena poslednjih godina, navodi se u istraživanju koja je objavljena u Britiš medikal džornalu. Da stvar sagledamo iz drugog ugla, narkomani uživaju sve više u sve jeftinijoj i kvalitetnijoj robi. Vrlo ohrabrjujuća vest, nema šta.

Foto: Ilustracija  

Studija je urađena na osnovu podataka sedam vladinih programa za praćenje situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na tržištu ilegalnih supstanci, među kojima su program za praćenje međunarodne trgovine drogom, kao i oni koji se odnose isključivo na tržišta SAD i Australije.

 

Utvrđeno je da je cena kokaina i kanabisa niža za više od 80 odsto, a da je istovremeno čištoća droge veća. Od 2000. do 2010, u Australiji je cena kokaina opala za 14 odsto, a heroina za 49 odsto.

 

U tom periodu je zabeležena veća zaplena kanabisa i heroina (465 odsto), dok je zaplena kokaina prepolovljena. Prema podacima UN, od trgovine ilegalnim drogama godišnje se u svetu zaradi 350 milijardi dolara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.