Opa: U busevima GSP-a naplaćeno triput više karata

Izvor: Mondo, 14.Jul.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opa: U busevima GSP-a naplaćeno triput više karata

Broj prodatih karata u vozilima GSP je u maju povećan za tri puta, u odnosu na januar ove godine, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Foto: MONDO

Grad Beograd uspešno rešava jedan od svojih velikih problema - javni prevoz. Prodaja karata je u maju drastično nego početkom godine, kada su beleženi zabrinjavajući podaci da tek svaki četvrti putnik plaća kartu.

Gradonačelnik očekuje da će kupovina karata u gradskom prevozu porasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jer će za 80 odsto građana koji koriste prigradski prevoz, cene biti smanjene.

On je podsetio da se uvodi novi tarifni sistem i mreža linija, koja će dovesti do optimizacije saobraćaja, a time i do kvalitetnijeg prevoza za putnike.

Sledeće godine, najavio je Mali, očekuje se rekonstrukcija pogona Kosmaj.

Stižu novi autobusi

Podsećajući da Ikarbus pravi 30 autobusa, Mali je najavio i da bi za 10 do 15 dana trebalo da krene nabavka za još 20 novih autobusa, a uskoro se na ulicama grada očekuje i pet novih električnih autobusa.

Mali je novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom GSP Beograd i njegovim reprezentativnim sindikatima rekao da grad čini sve kako bi konsolidovao i stabilizovao to preduzeće.

"Grad će uvek pomagati GSP, ali želimo da svedemo nivo subvencija na razumnu meru, koju je grad u stanju da isplaćuje svakog meseca", rekao je Mali.

Gradonačelnik je istakao da se sve odluke koje se donose, donose u dogovoru i razgovoru sa sindikatima GSP, sa kojima grad ima dobru saradnju.

"Ne moramo oko svega da se složimo, ali mora da postoji razgovor i saradnja", zaključio je gradonačelnik.

Direktor GSP Beograd Željko Milković rekao je da to preduzeće nikada nije imalo snažnu podršku grada, kao što je to danas.

On je istakao i da je posao koji treba da se uradi u GSP-u veoma težak, kao i da je za uspeh potrebna saradnja grada, rukovodstva preduzeća i njegovih sindikata.

Predsednik Samostalnog sindikata GSP-a Zoran Antić rekao je da je na sastanku bilo reči o teškoj situaciji u preduzeću, uslovima rada i zaradama zaposlenih.

"Složili smo se da je GSP sistemski uništavan i da samo sistemski može da se podigne", naveo je Antić.

I predstavnici drugih sindikata GSP-a složili su se da je potrebna saradnja, kako bi preduzeće bolje poslovalo, a građani dobijali bolje usluge.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povećana prodaja karata u vozilima GSP-a

Izvor: RTS, 14.Jul.2015

Broj prodatih karata u vozilima GSP-a je u maju povećan za tri puta u odnosu na januar ove godine, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. . Gradonačelnik Siniša Mali je  nakon sastanka sa rukovodstvom GSP Beograd...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.