Oni žive u ulici koja nosi ime vašeg omiljenog romana: Ponekad se osećamo kao u bajci

Izvor: B92, 01.Dec.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni žive u ulici koja nosi ime vašeg omiljenog romana: "Ponekad se osećamo kao u bajci"

Na putu za Ovču 10 kilometara od Beograda postoji ulica koja nosi naziv Mali princ. Stanovnici se kroz maglu sećaju priče koju su čitali u detinjstvu, ali zato svi kažu da ih život u ovoj ulici pomalo podseća na bajku.

Knjižica "Mali princ" Antoana de Sent Egziperija napisana je kao bajka o stvarnom svetu i čoveku, o ljudskim zabludama i gresima, o iskonskim ljudskim temama kao što su ljubav, vernost, razumevanje, poštovanje.

U ulici Malog princa živi jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maleni dečak Nikola, koji podseća na junaka ove bajke. Plavokos je i radoznao. Ima godinu i po dana.

“Sigurno ću mom sinu kada poraste čitati ovu knjigu”, kaže Suzana Perić, majka.

Mali princ, knjiga je pisana za decu, ali i za svaku odraslu osobu koja se seća da je nekada bila dete. Glavna poruka je da čovek samo srcem dobro vidi, dok se suština ne da sagledati očima. Srce Malog Princa osvojila je jedna ruža sa njegove planete. A možda bi mu se dopala i još neka koja raste u ulici Malog princa.

Pogledajte prilog iz naše emsiije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.