Oni su kao pepsi-kola i koka-kola

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oni su kao pepsi-kola i koka-kola"

Jerusalim -- Palestinski premijer Muhamed Štajeh nagovestio je danas da ne vidi značajnu razliku između dva kandidata za premijera Izraela.

"Danas su izbori u Izraelu i iskreno govoreći razlika između Benija i Bibija, Benija Ganca i Bibija (Benjamina) Netanjahua nije ", rekao je Štajeh na lošem engleskom, preneli su izraelski mediji.

Premijer Izraela Netanjahu, lider konzervativnog Likuda, je međutim tokom čitavog izbornog dana tvrdio da Palestinska uprava preferira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ganca i njegov savez partija centra Plavo-belo.

Štajeh je uporedio Netanjahua i njegovog glavnog rivala Ganca, bivšeg komandanta izraelske vojske, na konferenciji za palestinske preduzetnike, preneo je izraelski javni servis Kan.

"Mi ne računamo na ishode izraelskih izbora koji se danas održavaju, jer to je nadmetanje između dva kandidata koji nemaju plan da okončaju okupaciju", rekao je palestinski premijer.

Netanjahu je danas izjavio da je Palestinska uprava izdala zvanično saopštenje apelujući na ljude da idu i glasaju ne bi li ga srušili.

Međutim, izraelski mediji navode da takvog saopštenja nije bilo već da je izraelski autor Arapin Muhamed ali Taha u rubrici mišljenja u zvaničnom listu Palestinske uprave Al Hajat al Džadida napisao "idite na birališta i doprinesite (Netanjahuovom) rušenju".

U avgustu je palestinski predsednik Mahmud Abas bio domaćin kandidatima za poslanike iz levičarskog Demokratskog tabora u svom sedištu Ramali, na Zapadnoj obali i rekao im, kako je preneto, da je Netanjahu odbio da se sastane sa njim više puta i da se nada da će naredna vlada pristati da razgovara.

Aludirajući na to, Likud je tvrdio da Abas želi levičarsku koaliciju koju predvodi Ganc da zameni aktuelnu vladu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.