„Oni snimaju sve učesnike, a onda šalju svoje ljude da ih ‘savjetuju i upozoravaju“: Zašto u subotu nema protesta u Novom Pazaru?

Izvor: SandzakPress.net, 14.Jul.2023, 11:27

„Oni snimaju sve učesnike, a onda šalju svoje ljude da ih ‘savjetuju i upozoravaju'“: Zašto u subotu nema protesta u Novom Pazaru?

Protesti „Sandžak bez nasilja“ neće biti održan u subotu. Organizator, novopazarsko udruženje Inicijativa slobodnih građana (ISG), saopštio je da je odluka doneta zbog učestalih ucena i zastrašivanja. Prvi čovek te organizacije, Aladin Paučinac, za ucene i zastrašivanje građana optužio je ljude bliske vladajućoj Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP) i uposlenike u gradskoj upravi. – Oni snimaju sve učesnike naših protesta, a onda šalju svoje ljude da ih „savetuju“ i upozoravaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << vrše pritiske preko porodica, obećavaju pogodnosti i usluge. Ako naiđu na otpor, slede inspekcijske kontrole. Njihova taktika ima cilj da spreči širenje protesta u gradu i da se iz njega povuku uesnici – rekao je za Danas Paučinac i dodao da su za lošu situaciju krivi „i vlast i opozicija, koja ništa ne radi“. U Novom Pazaru, do sada, su održana dva protesta (26. maja i 8.jula), na kojima je bilo jedva po stotinak učesnika. Paučinac ocenjuje da „građanska svest ovde nikada nije proradila“ i da je to, još jedan, od razloga malog odziva građana. Organizovanjem protesta „Sandžak protiv nasilja“ Novopazarci su se priključili protestima „Srbija protiv nasilja“. Zbog izostanka redovnih protesta u ovom gradu, građanski aktivisti, individualno, se priključuju protestima u Beogradu. Učesnici protesta „Sandžak protiv nasilja“ svoje zahteve su definisali u šest tačaka, kojima se osuđuju novi slučajevi nasilja u Novom Pazaru, i zahteva odgovornost za počinioce i nadležne državne organe zbog kreiranja ambijenta nesigurnosti i promovisanja nasilja. (Danas) The post „Oni snimaju sve učesnike, a onda šalju svoje ljude da ih ‘savjetuju i upozoravaju'“: Zašto u subotu nema protesta u Novom Pazaru? appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.