Oni pokušavaju da od Vučića i mene naprave šefove mafije Vulin o krivičnim prijavama protiv njega i predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 19:16

"Oni pokušavaju da od Vučića i mene naprave šefove mafije" Vulin o krivičnim prijavama protiv njega i predsednika

On je rekao da postoje u Srbiji političari i mediji koji "politizuju" slučaj kriminalnog klana Veljka Belivuka da bi "na prvom mestu povredili Vučića i njegovu porodicu ali i Srbiju".

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su danas protiv njega i predsednika države Aleksandra Vučića, podnete krivične prijave tužilaštvu jer se tako brane od optužbi koje se mogu čuti "u delu javnosti pod kontrolom Dragana Đilasa - iako "policija i tužilaštvo znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su to gluposti".

- Oni pokušavaju da od Vučića i mene naprave šefove mafije, od toga ćemo se braniti na sve zakonom dozvoljene načine - izjavio je Vulin, povodom krivičnih prijava koje su protiv njega i Vučića podneli potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski.

- Kakva je Srbija zemlja u kojoj je šef države i šef mafije, a ministar unutrašnjih poslova drži klanicu u Ritopeku, kako nas napadaju. U takvoj državi nema investicija, ona ne može da brani Kosovo, niti Republiku Srpsku - naglasio je Vulin.

Na podećanje kako je rekao da prihata da ide na poligraf i pitanje da li će ga tužilaštvo pozvati, on je rekao da se "raduje tom trenutku" .

Vulin je ponovio da je hapšenje grupe Belivuka uspeh srpske službe, policije i tužilaštva i naglasio da FBI "nije konkretno učestvovao u bilo čemu što ima veze sa hapšenjem Belivukovog klana".

- Ja baš i nisam neki veliki miljenik zapadnih službi a pogotovo zvaničnih politika mnogih zapadnih država. Da postoji trag sumnje ili dokaza da sam na bilo koji način bio umešan u bilo šta protivzakonito da li mislite da to ne bilo objavljeno na naslovim stranama svih medija - rekao je Vulin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.