Onesvijestio ga i bacio u Vrbas da se utopi

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Onesvijestio ga i bacio u Vrbas da se utopi

BANJALUKA - Policija u Banjaluci uz pomoć rodbine i medicinskih stručnjaka identifikovala je leš muškarca kojeg su ribari prošle sedmice pronašli u naselju Lazarevo u Banjaluci i utvrdila kako se u ovom slučaju radi o ubistvu, koje je već i rasvijetljeno.

"Nezavisne" saznaju kako je u pitanju tijelo Mustafe Likića (31) iz Sanskog Mosta, a kojeg je 29. maja ove godine brutalno ubio Banjalučanin Jasmin Ilijić (23).

Kako je otkriveno istragom, njih dvojica su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se tog dana u večernjim satima družili u blizini tvrđave Kastel, gdje su se i posvađali, nakon čega je Ilijić prvo verbalno, a zatim fizički nasrnuo na Likića.

"Nakon verbalnog sukoba J.I. je napao M.L., udarivši ga više puta po glavi, usljed čega je on pao na zemlju i udario glavom na kamen te izgubio svijest. Žrtvu je onda dovukao do obale rijeke i bacio ga u vodu", kazao je danas Miroslav Delić, zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka, na vanrednoj konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, sve to je otkrila obdukcija tijela žrtve koja je pokazala kako je smrt nastala gušenjem, ali nasilnim putem, a što se ranije nije moglo utvrditi zbog truljenja leša i njegovog dužeg boravka u vodi.

"Na licu mjesta su pronađeni tragovi, koji su izuzeti i koji će biti poslati na vještačenje, kao i garderoba koju je osumnjičeni nosio u vrijeme ubistva. On je nakon krim-obrade u utorak uz izvještaj o ubistvu sproveden u Okružno tužilaštvo u Banjaluci", kazao je Delić, koji nije mogao kazati šta je motiv ubistva.

On je još kazao kako je žrtva živjela u Sanskom Mostu te da je povremeno dolazila u Banjaluku kao i da je sa osumnjičenim bila u prijateljskim odnosima.

Ono što je zanimljivo jeste i to da banjalučki CJB nije imao prijavu nestanka Likića iako se nije pojavljivao više od deset dana.

Kako "Nezavisne" saznaju, Ilijić je odranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, uglavnom krađama, a tokom krim-obrade je sve priznao pa pravosudni organi u ovom slučaju ne bi trebalo da imaju težak posao.

Od početka 2015. godine u Banjaluci su izvršena četiri ubistva i pet pokušaja ubistva, a sva su rasvijetljena.

Iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci danas je saopšteno kako je tužilac nakon ispitivanja predložio sudu da mu bude određen pritvor.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.