On zna nešto o Putinu. Postoji ogroman rizik...

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 17:24

"On zna nešto o Putinu. Postoji ogroman rizik..."

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je "ohrabren“ prisustvom Vagnerove grupe u toj zemlji, smatra vojni ekspert Skaj njuza.

Lukašenko je "provocirao" Poljsku rekavši im "da ih Vagner sprečava da napadnu poljsku zemlju", rekao je Šon Bel.

On kaže da je to pojačalo zabrinutost Zapada zbog "visokog rizika“ od eskalacije rata, što je navelo Poljsku da premesti do 10.000 dodatnih vojnika na granicu sa Belorusijom.

"Ono što je alarmantno u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa ovim jeste da je beloruski predsednik pun alarmantne retorike, ali to ima značajne implikacije u vreme visokih tenzija“, rekao je Bel.

Pošto je Lukašenko posredovao u dogovoru između lidera Vagnera Jevgenija Progožina i Vladimira Putina, on smatra da Lukašenko "zna nešto o Putinu“.

"Postoji ogroman rizik od pogrešne procene kada se ovakve stvari dogode“, rekao je Bel.

Čini se "sve verovatnijim“ da je Putin poslao Vagnerove snage u Belorusiju da budu van Ukrajine i Rusije, dok je razmatrao "ko su mu prijatelji, ko su mu neprijatelji i šta će da uradi sa Jevgenijem Progožinom“, rekao je Bel.

Što se tiče Prigožina, Putin je "nagrizao bazu moći“ šefa plaćenika podelivši njegove snage između Belorusije, Rusije i Afrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.