On postao ona: Tablete protiv opadanja kose mu promenile pol (FOTO, VIDEO)

Izvor: S media, 16.Sep.2012, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'On' postao 'ona': Tablete protiv opadanja kose mu promenile pol (FOTO, VIDEO)

Mendi (38) iz Tampe u Floridi, nekada je bila oženjen muškarac i otac Vilijam Meki, softverski inženjer, koji je uzimao generičku vereziju leka finasterida kako bi odložio naslednu ćelavost.

Nekoliko meseci posle uzimanja pilula, ona je primetila da njeno telo postaje ženstvenije. Pilule je naručila preko interneta i nije bila sigurna šta tačno uzima. Celu transformaciju nazvala je “borbom za život i smrt” i istakla da je patila od napada panike i depresije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dok se navikavala na promene u njenom telu.

“Već 2011. moj brak se raspao i živela sam sama. Imala sam fizičke simptome feminizacije: rast grudi i ženska osećanja. Svaki put kad sam pokušavala da prihvatim to što se dešava mom telu, obuzimala me je nekontrolisana panika”, kaže Mendi.

Neuroendokrinolog, Alan Džejkobs, smatra da na tako ozbiljne promene koje su se desile Mendi, finaserid nikako nije mogao da utiče. Ali...

“Mislim da je pol nešto s čim se rađamo, a dodatno se učvrsti socijalizacijom. Međutim, takve promene mogle su biti neželjeni efekat prestanka uzimanja leka”, smatra on.

Sindrom prestanka uzimanja finaserida manifestuje se padom testosterona, što je možda uticalo na to da Mendi počne da se oseća kao žena.

Ona trenutno ne uzima nikakve lekove, ali je zadržala ženstvene karakteristike. Neće se na tome zaustaviti, budući da želi da nastavi proces prelaska u žensko telo.

(Daily mail, YouTube, Foto: Print Screen YouTube, Facebook)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HTEO KOSU, POSTAO ŽENSKO: Pilule za sprečavanje opadanja kose mu promenile pol (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Sep.2012

- Naručila sam pilule preko interneta. Uskoro se moj brak raspao i živela sam sama, a počele su da mi rastu grudi - kaže gospođica Mendi, koja je nekada bila gospodin i zvala se Vilijam Meki

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.