On manipuliše građanima, koristi nacionalistički diskurs, neće otići bez nasilnog scenarija

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 10:18

"On manipuliše građanima, koristi nacionalistički diskurs, neće otići bez nasilnog scenarija"

Politički analitičar Ljeon Duhanaj ocenjuje da Aljbin Kurti neće otići s funkcije bez nametanja nasilnog scenarija, koji će još više štetiti imidžu Prištine.

On kaže da lider Samoopredeljenja želi da baci "pepeo u oči" sopstvenim pristalicama i dovede ih u, kako kaže, položaj žrtve.

Duhanaj tvrdi da ni Srpska lista nije bila agresivnija od Kurtija, prenosi portal Kosovo onlajn.

"On manipuliše građanima, koristi nacionalistički diskurs da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi ih gurnuo u proteste", rekao je Duhanaj.

Kako kaže, Kurti ne prihvata, niti poštuje nezavisne državne institucije.

"Poštovaće odluku Ustavnog suda samo ako je u njegovu korist. U suprotnom je neće prihvatati i učiniće sve što može kako bi poremetio političku scenu, a cilj će biti potpuna destabilizacija. Na žalost, Samoopredeljenje ima pristalice sa svih strana, kako unutar tako i van Kosova", kaže Duhanaj.

On je dodao da se nada da građani neće slediti Kurtijevu "suludu agendu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.