On je konstruktor NAJMOĆNIJE RAKETE NA SVETU i tvrdi: Ameri ne mogu da nam pirđu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 02:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je konstruktor NAJMOĆNIJE RAKETE NA SVETU i tvrdi: "Ameri ne mogu da nam pirđu" (VIDEO)

Rusi su daleko ispred.

Rusija je ispred Amerike u sferi kopnenih nuklearnih snaga, rekao je konstruktor interkontinentalnih balističkih raketa "Bulava" i "Jars" Jurij Solomonov.

Prema njegovim rečima, takvi rezultati su ostvareni, jer su svojevremeno iskorišćeni prilično ozbiljni intelektualni resursi za modernizaciju nuklearnih snaga kopnenog baziranja, a to je učinjeno mnogo pre Amerikanaca.

- Poslednja modernizacija u SAD izvršena je pre 10, 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godina. Njihove snage su veoma stare, iz 1960. godine. Oni su pokušali da formiraju mobilni kopneni raketni sistem, a 80-ih godina prošlog veka su imali malu mobilnu raketu "Midgetman". Međutim, kod njih taj posao prate ogromni finansijski troškovi. Zbog toga ne idu na to - objasnio je Solomonov.

- Interkontinentalna balistička raketa "Jars" je ponos ruske odbrane - naglasio je on.

- To je nova raketa, sa novim pogonskim sistemom i novom borbenom opremom. Ima znatno bolje performanse kada je reč i borbenoj efikasnosti - zaključio je stručnjak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.