Omiljeni zimski napitak: Kuvano belo vino je nešto što morate da probate

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2020, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omiljeni zimski napitak: Kuvano belo vino je nešto što morate da probate

Jedno od omiljenih zimskih pića uz koje možemo najbolje da se ugrejemo svakako je kuvano vino. Ima mnogo recepata za ovaj zimski napitak, ovo je jedan proveren.

Sastojci:

1 l crnog vina

250 ml vode

3-4 supene kašike šećera

pola kafene kašike cimeta

pomorandža

Priprema:

Sipajte vino u dublji sud. Dodajte vodu i sve začine i ostavite da proključa. Sipajte u šolje ili vatrostalne čaše. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Nasecite pomorandžu na tanke kolutove i ubacite u čašu.

U većini slučajeva kada je kuvano vino u pitanju, podrazumeva se da je to crno vino. Ali zapravo, i belo vino je jako lepo i pitko kada se skuva.

Sastojci:

1 l belog vina

2 pomorandže

8 kašika šećera

kašika meda

4-5 zvezdica anisa

4-5 karanfilčića

3-4 štapića cimeta (cimet u prahu ako nema štapića)

Pomorandže upotrebite za kuvano vino na sledeći način: od jedne iscedite sok koji ćete sipati u vino. Drugu dobro operite i isecite na krugove zajedno sa korom. Ostaje vam da u jednoj šerpi pomešate sastojke i dovedete ih do ključanja, pa kuvate na laganoj temperaturi 15-20 minuta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.