Omerović: Stvarni pobednici Titovi partizani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2010, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omerović: Stvarni pobednici Titovi partizani

BEOGRAD -

Svetski dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, 9. novembar, je prilika da se svi podsetimo kako, na koji način i koliko se uspešno Srbija bori i suprotstavlja fašističkim pojavama, kojih je, na žalost, poslednjih meseci, pogotovo u proteklih mesec dana, više nego ikada, izjavio je Tanjugu funkcioner Socijaldemokratske partije Meho Omerović.

On je rekao da su od tih pojava ugroženi ne samo građani Srbije i njihova imovina, nego i demokratske institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sistema.

Prema njegovim rečima, pogrešna, pogubna politika režima Slobodana Miloševića i nemogućnost kontrole na delu sopstvene teritorije otvorili su prostor da se postepeno obnove i revitalizuju sve snage koje su poražene u Drugom svetskom ratu.

"Umesto da kao zemlja koja je dala ogromne žrtve učestvujući u borbi protiv fašizma, tog najvećeg zla 20. veka, na strani pobednika i to sa ponosom ističe, Srbija se, izgleda, stidi što su predstavnici naše zemlje kroz narodnooslobodilačku borbu učestvovali u tom istorijskom činu. Vešto se prekraja istorija i prikrivaju stvarni pobednici Titovi partizani", naveo je Omerović.

On kaže da u trenutku kada očekujemo da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU, moramo znati da je Evropa sazdana na temeljima antifašizma.

Pitanje da li će nas, koji prekrajamo istoriju Evrope, a pri tom koketiramo i veličamo one strane koje su poražene od te iste antifašističke Evrope, ta ista Evropa shvatiti dovoljno ozbiljno, kazao je Omerović.

"Nemojmo se zavaravati, izjednačavanje i veličanje onih koji su bili direktno na strani fašizma i činili velike zločine prema svom i drugim narodima, kao i veličanje i onih koji su odgovorni za poslednje zločine i genocid ne može biti antifašizam", naveo je on.

Sve to danas, kazao je Omerović, predstavlja, nažalost, pogodno tlo za stvaranje ambijenta za razne profašističke elemente kakve srećemo preko raznih neonacističkih i rasističkih grupa do zahteva za rehabilitaciju svih koji su direktno bili u službi fašizma.

"Antifašizam ne sme da bude adut u dnevnopolitičke svrhe", poručio je Omerović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan borbe protiv fašizma

Izvor: B92, 08.Nov.2010

Beograd -- Funkcioner i poslanik SDPS-a Meho Omerović izjavio je povodom Dana borbe protiv fašizma da "antifašizam ne sme da bude adut u dnevnopolitičke svrhe"... On je rekao da je pitanje da li će Evropa ozbiljno prihvatiti one koji prekrajaju istoriju i veličaju one koje je antifašistička Evropa...

Nastavak na B92...

MEHO OMEROVIĆ: PROTIV FAŠIZMA

Izvor: Kurir, 09.Nov.2010, 09:12

BEOGRAD - Svetski dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, 9. novembar, prilika je da se svi podsetimo kako i koliko se uspešno Srbija bori i suprotstavlja fašističkim pojavama, kojih je, nažalost, više nego ikad..BEOGRAD - Svetski dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, 9. novembar, prilika...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.