Ombudsman predlaže smenski rad na terapiji zračenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman predlaže smenski rad na terapiji zračenja

NOVI SAD -

Pokrajinski ombudsman Aniko Muškinja Hajnrih preporučila je da u Institutu za onkologiju Vojvodine bude organizovan rad u smenama na terapiji za zračenje i radiološkoj dijagnostici radi skraćivanja vremena čekanja na te zdravstvene usluge.

U saopštenju ombudsmana se ukazuje da još nisu iskorišćene sve zakonske mogućnosti za prevazilaženje tog problema, pa je preporučeno da se postojećim kapacitetima u toj zdravstvenoj ustanovi organizuje smenski rad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do trajnog sistemskog rešenja.

Institucija Pokrajinskog ombudsmana primila je skoro stotinu pritužbi građana koji ukazuju na nemogućnost ostvarivanja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, u skladu s medicinskim kriterijumima, koja se odnose na dijagnostičke procedure i zračne terapije u Institutu za onkologiju.

Podnosioci predstavki su se žalili da nisu mogli da zakažu preglede i terapije, nisu bili u mogućnosti da ih obave u nekoj drugoj zdravstvenoj ustanovi, niti su dobili informacije o tome kada bi pregled ili terapiju mogli da obave, navedeno je u saopštenju.

Preporuka pokrajinskog ombudsmana, doneta radi zaštite i unapređenja ljudskih prava i unapređenja rada i postupanja s građanima, osim Institutu za onkologiju, upućena je i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POKRAJINSKI OMBUDSMAN: SMENSKI RAD NA TERAPIJI ZRAČENJA

Izvor: Kurir, 24.Avg.2011

NOVI SAD - Pokrajinski ombudsman Aniko Muškinja Hajnrih preporučila je da u Institutu za onkologiju Vojvodine bude organizovan rad u smenama na terapiji za zračenje i radiološkoj dijagnostici radi skraćivanja vremena čekanja na te zdravstvene usluge...U saopštenju ombudsmana se ukazuje da još...

Nastavak na Kurir...

OMBUDSMAN: DRŽAVNI ORGANI NE REAGUJU NA PROSJAČENJE

Izvor: Kurir, 25.Avg.2011, 14:18

NOVI SAD - Deca koja prosjače na ulicama gradova širom Vojvodine su "nevidljiva", nema reakcije nadležnih državnih organa, ustanova i službi, pre svega zbog toga što nema jasne definicije te neželjene pojave, ističu u kancelariji pokrajinskog ombudsmana...Do tog zaključka se došlo nakon istraživanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.