Ombudsman: Ogromni propusti u radu MUP-a

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2016, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman: Ogromni propusti u radu MUP-a

„Ja ne mogu naterati Ministarstvo unutrašnjih poslova da odgovornost za ono što se desilo u Savamali konkretizuje na određene rukovodioce, ali više se ne može pobeći od toga da su napravljeni ogromni propusti u radu“, izjavio je za Blic zaštitnik građana Saša Janković.

On je istakao da već tri godine u godišnjim izveštajima piše da ključ ka napretku nisu novi i novi zakoni, već konkretna odgovornost za učinjeno i neučinjeno u primeni postojećih propisa. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

„Po logici po kojoj je Borka Pavićević strani plaćenik, jer je njena nevladina organizacija dobila donaciju, najveći 'strani plaćenici' su, čini mi se, ministri Selaković i Stefanović, čija su ministarstva od SAD, Brisela i zemalja EU dobila iznose i opremu u vrednosti više desetina miliona evra godišnje“, rekao je Janković.

Na pitanje da li će insistirati na razdvajanju krivične i političke odgovornosti, Janković je rekao da će, kao i do sada, uporno raditi svoj posao.

Komentarišući sve učestalije priče o državnim udarima, Janković kaže da je reč o veoma štetnoj pojavi, bez obzira da li se to radi iz iskrenog uverenja, ili zbog populizma.

Govoreći o stanju ljudskih prava u Srbiji, ombudsman je istakao da je ozbiljno zabrinut zbog negativnih trendova, koji ne postoje samo u Srbiji.

"Kod nas su neka donedavno potiskivana, relativno moderna prava dobila zvaničnu podršku izvršne vlasti, na primer prava LGBT osoba, ali neke slobode i prava koje se neguju stotinama godina, kao što je sloboda štampe, izražavanja, okupljanja, i principi kao što su vladavina prava, nezavisnost pravosuđa, politička neutralnost policije i vojske, trpe ozbiljne udare", ocenio je Janković.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.