Olujno nevreme, grad i grmljavina – posledice su užasne

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 08:34

Olujno nevreme, grad i grmljavina – posledice su užasne

Talas olujnog vremena praćen obilnim kišnim padavinama, grmljavinom i gradom pogodio je u ponedeljak američku saveznu državu Kaliforniju.

Meteorolozi su najavljivali da se može očekivati i tornado, ali to se nije dogodilo i iz tog razloga nije bilo značajnije materijalne štete, prenosi Rojters.

Zbog naleta olujnog vetra bez struje je ostalo više od 11.000 potrošača, objavljeno je na zvaničnom sajtu kalifornijske elektro mreže.

Prema podacima lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službi, nevreme je poplavilo neke saobraćajnice, oborilo je drveće, a aerodrom u Santa Barbari je privremeno zatvoren.

"Nacionalna meteorološka služba u Sakramentu izdala je upozorenje na tornado za delove okruga Plumas i okruga Bat na severu Kalifornije, ali osim jake kiše, povremenog grada i grmljavina tornada nije bilo", potvrdio je meteorolog Džefri Vud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.