Olujni front stigao u Dalmaciju

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 22:54

Olujni front stigao u Dalmaciju

Olujni front koji je iz Italije preko Jadranskog mora stigao na hrvatsko primorje pogodio je centralnu Dalmaciju i ostrva oko Trogira i Splita.

Posebno snažna vremenska nepogoda prijavljena je na Braču, Šolti i Hvaru.

U Dalmaciji su ranije prijavljena i dva manja požara koje su verovatno izazvali gromovi, a trenutno su aktivna dva požara, jedan na Braču, a drugi u mestu Seget Gornji u priobalnom području kod Splita, prenosi portal Index.hr.

Požar na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << južnoj strani ostrva Brač, nedaleko od Sumartina, izazvao je nestanak električne energije u tom delu ostrva. Trenutno kretanje olujnog fronta ukazuje da će snažno nevreme po svemu sudeći zaobići Split, ali ne i Dubrovnik.

Prema podacima sa stranice Lightning Maps, olujni front se kreće prema Dubrovniku.

Kako se navodi, olujni front je prešao preko ostrva Korčula i Mljet i po svemu sudeći centar oluje će nastaviti kretanje prema jugoistoku, u pravcu Dubrovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.