Oluja treće kategorije; Naređena evakuacija VIDEO

Izvor: B92, 29.Avg.2023, 23:28

Oluja treće kategorije; Naređena evakuacija VIDEO

Guverner Južne Karoline Henri Mekmaster proglasio je danas vanredno stanje, kako bi se izvršile pripreme za potencijalne posledice uragana ''Idalija''.

Uragan ''Idalija'' ojačao je danas iznad Meksičkog zaliva na putu ka obali Floride, gde su zvaničnici izdali naredbe za evakuacije i pozvali milione stanovnika da se pripreme za moguću oluju treće kategorije, prenosi Rojters.

Oluju je tokom dana pratio vetar maksimalne brzine do 150 kilometara na čas, ali će njen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intenzitet porasti pre nego što zahvati obalu u ranim jutarnjim časovima, saopštio je Nacionalni centar za uragane sa sedištem u Majamiju.

Očekuje se da "Idalija" bude praćena vetrovima jačine 179 kilometara na sat u sredu ujutru pre nego što tokom dana pređe na kopno. Guverner Floride Ron Desantis zatražio je od stanovnika koji žive u nižim područjima da se evakuišu i upozorio da bi oluja mogla da izazove poplavne talase i poplave opasne po život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VANREDNO STANJE U JUŽNOJ KAROLINI Izdata naredba za evakuaciju zbog uragana Idalija

Izvor: Blic, 30.Avg.2023, 00:23

Guverner Južne Karoline Henri Mekmaster proglasio je danas vanredno stanje, kako bi se izvršile pripreme za potencijalne posledice uragana "Idalija".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.