Izvor: Blic, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja srušila plafon

Oluja srušila plafon

ČAČAK - Nepunih mesec dana od svečanog otvaranja nadograđenog dela dečjeg dispanzera u Čačku srušio se deo plafona u jednoj od prostorija novoizgrađenog sprata. U trenutku kada je palo oko šest metara kvadratnih mineralnih ploča plafona, u prostoriji su bile tri medicinske sestre i jedna majka sa detetom, ali, srećom, niko nije povređen.

Rukovodstvo Doma zdravlja i predstavnici izvođača radova, čačanskog preduzeća 'Građevinac', >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tvrde da je do pada došlo usled iznenadne oluje koja je izazvala strujanje vazduha i da nije postojala nikakva opasnost za medicinsko osoblje i pacijente, budući da su ploče od presovanog kartona i gipsa.

- Sve je urađeno prema tehničkim propisima i nadzorni organ je utvrdio da nije bilo nijedne nepravilnosti u radovima. Kada je počela oluja, jedan prozor je bio otvoren i budući da se radi o lakim pločama, vazduh ih je prosto podigao. Pacijenti i medicinske sestre nisu bili ugroženi nijednog trenutka, a već u toku večeri plafon je potpuno saniran - rekao nam je dr Vlade Veličković, v.d. direktora Doma zdravlja.

Milić Jekić, predstavnik preduzeća 'Građevinac' koje je izvodilo nadgradnju dečjeg dispanzera, kaže da se radilo o 'vanrednim okolnostima' koje niko nije mogao da predvidi.

- Metar kvadratni ovih ploča težak je svega dva kilograma. Materijalna šteta je tri hiljade dinara. Sve je rađeno prema uputstvima proizvođača nosača ploča, tako da sigurno nije bilo greške, ali ćemo ispitati konstrukciju na celom plafonu i dodatno je ojačati - kaže Milić Jekić.

Dogradnju i opremanje dečjeg dispanzera u Čačku finansiralo je Ministarstvo zdravlja sa oko 11 miliona dinara, a radovi su trajali oko tri meseca. U toku je rekonstrukcija prva dva sprata dečjeg dispanzera, laboratorije i lekarskih ordinacija u Domu zdravlja. Radove izvodi užičko preduzeće 'Jedinstvo', a finansira Ministarstvo finansija iz nacionalnog investicionog plana. Radi se o prvoj rekonstrukciji Doma zdravlja nakon skoro pola veka.

V. Trtović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.